grad13:57, 21.09.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

PU "Danica Jaramaz" radi smanjenim kapacitetom, ispoštovane sve preporuke nadležnihPredškolska ustanova "Danica Jaramaz" u Kosovskoj Mitrovici radi smanjenim kapacitetom, a zaposleni, deca i roditelji se za sada pridržavaju svih propisanih mera prevencije, izjavila je za Radio Kontakt Plus direktorka ove ustanove Gorica Marinković.

pu-danica-jaramaz-radi-smanjenim-kapacitetom-ispostovane-sve-preporuke-nadleznih

Radio Kontakt Plus

Marinković je kazala da su u ovoj ustanovi ispoštovane sve preporuke nadležnih.

„Vaspitači nisu testirani na Covid-19, a ukoliko osete bilo kakav simptom bolesti - moraju to da prijave. Što se tiče prijema dece, postoji dezobarijera na samom ulazu, beskontaktnim toplomerom meri se telesna temperatura, a tu su medicinski radnici koji se brinu o tome. Roditelji znaju da bez zaštitnih maski ne mogu da uđu u vrtić i dužni su da uzmu potvrdu od pedijatra, ne stariju od sedam dana, da je dete zdravo i da može da boravi u našoj ustanovi“, objasnila je Marinković.

Dodala je da su vakcinisana sva deca koja su primljena u vrtić.

„Prošle godine smo imali 703, a ove 690 dece. Još uvek se javljaju u vezi upisa, tako da smo oko te prosečne brojke. Imamo 178 predškolaca, isto toliko ih je bilo i prošle godine. Nisu sva prijavljena deca danas došla, jer radimo u smanjenom kapacitetu i ovo je za nas neka vrsta testa da bismo videli kako će se stvari odvijati“, kazala je Marinković.

U PU „Danica Jaramaz“ trenutno borave deca u jaslenim grupama i predškolci.

Predškolci počinju sa radom u 7h i podeljeni su u dve grupe. Pre početka rada druge grupe vrši se tridesetominutna dezinfekcija.

Marinković objašnjava da aneks još uvek nije u funkciji zbog situacije sa pandemijom korona virusa.

„Nadam se da ćemo uskoro krenuti sa radom i u tom objektu. Fiskulturnu salu već sada možemo da koristimo, jer imamo sve potrebne rekvizite i stručnog saradnika koji će raditi sa decom“, dodala je ona.


Tagovi: DecaKosovoMitrovicaPredškolska ustanova