grad11:48, 26.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Putevi u Mitrovici prohodni, putari spremni za veće snežne padavine JKP “Standard” u Kosovskoj Mitrovici, odnosno RJ “Čistoća”, i tokom ove zimske sezone radi na održavanju puteva na teritoriji ove opštine, a prema rečima nadležnih, obezbeđeni su svi uslovi za normalno funkcionisanje saobraćaja.

putevi-u-mitovici-prohodni-putari-spremni-za-vece-snezne-padavine

Radio Kontakt Plus

Poslovođa mitrovičke RJ “Čistoća”, Slaviša Milosavljević, kaže za Radio Kontakt Plus da imaju na raspolaganju dovoljne količine soli i rizle za čitavu zimsku sezonu, a da se ulice čiste prema stepenu prioriteta. 

“Naše su službe na terenu od juče, radimo 24 sata dnevno. Na Malom Zvečanu i na potezu oko crkve završeno je raščišćavanje”, napominje Milosavljević.

Kada je u pitanju održavanje puteva tokom zime, dve deonice u Mitrovici predstavljaju problem.

“Ulice koje vode prema bolnici su najproblematičnije, ali taj deo non-stop održavamo. Od kapije broj dva, taj uspon, to takođe uvek mora da je čisto, jer je čest odron kamenja”, objašnjava Milosavljević.

Dodaje da imaju dovoljno ljudstva i da su spremni za rad i u slučaju većih količina padavina.

“Za sada raspolažemo sa dovoljnim brojem radnika, kao i mehanizacijom potrebnom za rad u zimskim uslovima. Ukoliko bude potrebno, pomoći će nam i Civilna zaštita, kao što je to bio slučaj pre nekoliko godina”, rekao je Milosavljević.

RJ “Čistoća” deo JKP “Standard”, bavi se održavanjem puteva u Mitrovici, uključujući i naselja Brđani i Suvi Do.

U Mitrovici se danas očekuje oblačno vreme, mestimično sa snegom. Najviša dnevna temperatura iznosiće pet stepeni, minimalna biće oko nule.

Slično vreme se očekuje i narednih dana.Tagovi: MitrovicaVremeZima