grad11:37, 23.05.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Sabor dodelio pomoć za dečje odeljenje KBC-a u MitroviciPredstavnice Udruženja žena Sabor uručile su danas Kliničko – bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici donaciju za dečje odeljenje u vidu posteljina za bebi boksove i pelena za novorođenčad.

sabor-dodelio-pomoc-za-decje-odeljenje-kbc-a-u-mitrovici

Radio Kontakt Plus

Zamenik direktora KBC Kosovska Mitrovica dr Zlatan Elek napominje da je ovo već treća donacija organizacije Sabor ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Uvek nam fali posteljina i čaršafa, najviše  za ta, da kažemo najvitalnija i najbitnija i odeljenja koja čine jednu opštu bolnicu, a to su pedijatrija, ginekologija, hirurgija i odeljenje za interne bolesti. Tu nam najviše treba posteljina i svkaa naredna popmoć u tom smislu bi nam dobro došla “ – kazao je dr Elek. 

Anđela Ristić ispred Udruženja Sabor kazala je da je sav donirani materijal nastao kao rezultat tromesečnog kursa šivenja koji su pohađale članice ovog udruženja.

“Nama bi bilo veliko zadovoljstvo ako bi današnjom donacijom bar malo uspeli da pomobljšamo uslove KBC-a, da im pomognemo, a samim tim i olakšamo rad osoblju. Ovo nije prva donacija Udruzenja žena Sabor KBC-u Kosovksoj Mitrovici, već samo jedna u nizu pomoći  u protekle dve godine Današnja donacija sastoji se od oko 500 komada pelena za novorođenčad, kao i pedesetak komada posteljina za bebi boksove, namenjene neonatalnom odeljenju” – kazala je Ristić. 

U sprovođenju ovog projekta pomogla je humanitarna organizacija CAV iz Italije koja je, ističe Ristić uvek spremna na saradnju i pomoć lokalnoj zajednici.


 


Tagovi: Mitrovica