grad13:53, 26.01.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

SKONUS donirao paketiće Udruženju “Podrži me”Studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, danas su u ime Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS), uručili humanitarnu pomoć Udruženju roditelja bolesne i dece sa posebnim potrebama “Podrži me“ iz Kosovske Mitrovice.

skonus-donirao-paketice-udruzenju-podrzi-me

Foto: Radio Kontakt Plus

Nemanja Biševac, student prorektor prištinskog Univerziteta, kaže da je ova akcija rezultat humanitarnog studentskog bala u organizaciji SKONUS-a, koji je za cilj imao prikupljanje paketića za pomenuto udruženje.

“Mi smo zamislili da ovo ne bude klasično uručenje paketića, već će ova pomoć poslužiti tako što udruženje neće trošiti novac bar narednih mesec dana za potrebe svojih članova dok borave u ovim prostorijama”, kaže Biševac.

Biševac dodaje i da će studenti prištinskog Univerziteta, ali i cele Srbije uvek biti tu da pomognu svima onima kojima je pomoć potrebna.

Ivana Rakić, predsednica Udruženja “Podrži me“, zahvalila se studentima na poseti i kazala da su oni ponos ovog grada, jer drugu godinu u nizu dolaze i pomažu deci iz ovog udruženja.

“Zahvaljujem se svima vama, zato što ste divni i humani ljudi, jer znate šta znači pomoći nekome. Najveća ljudska vrednost, jeste pomoći nekome ko to ne može da vam vrati, hvala vam još jednom”, kaže Rakić.

Rakić je izrazila zahvalnost i anonimnom donatoru, čija će donacija sportske opreme pomoći Blagoju Janačkoviću, članu ovog udruženja, u nadi da će ovaj mladić postizati uspehe i veće od onog koji je nedavno zabeležio na Beogradskom maratonu (5. mesto).


Tagovi: MitrovicaStudenti