grad22:51, 23.06.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Spuštena zavesa na 25. Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije (FOTO, VIDEO)Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije, dvadeset peti po redu, koji se tradicionalno održava uoči Vidovdana, završen je programom folklornih ansambala u neposrednoj blizini spomenika knezu Lazaru u Severnoj Mitrovici.

spustena-zavesa-na-25-sabor-kulturnog-stvaralastva-srbije-foto-video

Radio Kontakt Plus

 

U videu pogledajte delić atmosfere sa 25. Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije.

Takmičarski deo programa je izostao, a svi učesnici ovogodišnjeg Sabora dobiće pobedničke saborske zastave, jer prema rečima direktora Kulturnog centra “Dragica Žarković” - Miodraga Radomirovića, “svi oni koji su ovih 45. godina učestvovali u Saborima, zaista su iskreni prijatelji Kosovske Mitrovice i Sabor traje zahvaljujući njima.”

Čitave nedelje Mitrovčani su bili u prilici da se bliže upoznaju sa različitim običajima i kulturama, najpre kroz likovnu i vajarsku koloniju “Mladen Popović”, pesničke susrete “Aleksandar Aca Despotović”, a zatim i kroz dvodnevni Sabor folklora.

Naš kraj u najboljem svetlu predstavio je podmladak Kulturno umetničkog društva “Kosovski božur”.

Večeras su se velikom broju okupljenih građana predstavila i sledeća Kulturno umetnička društva: KUD “Hercegovina” iz Petrovog Polja - Trebinja, KUD “Đurđevdansko kolo” iz Podgorice, KUD “Abrašević” iz Kragujevca, KUD “Pionir” iz Zrenjanina i KUD “Panče Pešev” iz Kumanova.

Podsetimo, nešto ranije, u OŠ “Sveti Sava”, otvorena je izložba radova likovne i vajarske kolonije “Mladen Popović”, koja se organizuje u okviru 25. Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije.

Organizator Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije je Kulturni centar “Dragica Žarković”.

Pokrovitelji događaja su Privremeni opštinski organ i Kancelarija za KiM.Tagovi: KosovoMitrovica