grad12:46, 16.01.2020Izvor: Radio Kontakt plus

“Sve se zna, ali viša politika ne dozvoljava da se dođe do istine”Na drugom pomenu u Kosovskoj Mitrovici, pokojnom Oliveru Ivanoviću, počast su odali njegova venčana supruga, Marina Ivanović, prijatelji i bivši članovi GI SDP. 

sve-se-zna-ali-visa-politika-ne-dozvoljava-da-se-dode-do-istine

Radio Kontakt Plus

Marina Ivanović poručuje da će nastaviti da traže istinu o ubistvu Olivera Ivanovića.

"Dragi prijatelji, drugari Oliverovi i naši, prijatelji porodice, želim u ime porodice da se zahvalim svima koji ste ovde došli, koji svakodnevno zajedno sa nama postavljate pitanje `ko je i zašto ubio Olivera Ivanovića`. Dok smo živi, tražićemo istinu", poručila je.

Marinin brat, Branimir Cvetnić, kaže da je razočaran u kom pravcu ide istraga u vezi sa ubistvom srpskog političara. 

"Verujem da se sve zna, ali neka veća ili viša politika ne dozvoljava da se dođe do prave istine i sa te strane sam razočaran.”

Ističe da je ponosan na to što je srpsko društvo imalo čoveka koji je umeo da na pravi način vodi politiku.

“Ne verujem da će se u skoroj budućnosti pojaviti jedan takav političar, koji će umeti da vodi jednu takvu politiku, i da tako dovodi stvari u red, kao što je dovodio Oliver, mada se mnogi nisu i u ono vreme slagali, međutim, vreme pokazuje da je bio u pravu i da će biti u pravu za ono što će se verovatno dešavati", kazao je Cvetnić.

Sat ranije, počast Oliveru Ivanoviću, odali su na istom mestu, predstavnici Građanske inicijative SDP, kao i predstavnici Srpske liste.

Pomen Oliveru Ivanoviću, služen je jutros u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.

Oliver Ivanović (1953 - 2018) ubijen je 16. januara, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Ubica mu je pucao u leđa, a ispaljeno je šest metaka.
 


Tagovi: Oliver Ivanović