grad11:07, 26.02.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

U studentskom klubu u toku je akcija dobrovoljnog davanja krviHumanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u organizaciji Studentskog parlamenta prištinskog Univerziteta trenutno je u toku. Akcija se sprovodi u Studentskom klubu, u domu br. 6 i traje do 13 sati.

u-studentskom-klubu-u-toku-je-akcija-doobrovoljnog-davanja-krvi

Foto: Radio Kontakt Plus

Doktorka Mirjana Vukadinović, transfuziolog KBC-a u Kosovskoj Mitrovici, kaže da je današnja akcija veoma uspešna i da se uvek rado odazivaju na poziv Studentkog parlamenta i akcije ovakvog tipa.

„Studenti su najbolja populacija, kada su dobrovoljnih davaoci krvi u pitanju i danas imamo mnogo onih koji prvi put daju krv. Ono što je važno jeste da ćemo mi današnjom akcijom popuniti rezerve krvi u službi za transfuziju” - kaže Vukadinović.

Vukadinović dodaje, da su transfuziji potrebne jedinice svih krvnih grupa, sa posebnim akcentom na negativne, obzirom da se u KBC u Kosovskoj Mitrovici hospitalizuju sve osobe sa severa Kosova.

“Mogu reći da je jako dobar odziv, akcija je u toku i očekujemo da će do kraja akcije biti još više dobrovoljnih davalaca” - dodaje Vukadinović.

Iz Studentskog parlamenta i Službe za transfuziju prezadovoljni su odzivom.

Nikola Miljković, student prodekan Medicinskog fakulteta, poziva sve studente da se priključe današnjoj akciji i budu humani.

„Ovo je dobar način da se podigne svest kod mladih o značaju transfuzije i dobrovoljnog davanja krvi“ - kaže Miljković.

Do 10 časova, više od 30 osoba, dobrovoljno je dalo krv.


Tagovi: KosovoStudenti