grad13:26, 20.06.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Umetnička ravnoteža Kasalovića i Ristića u Akvarijusu (FOTO)Izložba ilustracija i digitalnih kolaža "Ekvilibrijum" (Equilibrium) Aleksandra Kasalovića i Mihajla Ristića, otvorena je sinoć u Privatnom kulturnom centru "Akvarijus" u Kosovskoj Mitrovici.

umetnicka-ravnoteza-kasalovica-i-ristica-u-akvarijusu

Radio Kontakt Plus

Mihajlo Ristić, jedan od dvojice izlagača, kaže da je izložba nastala spajanjem dva potpuno različita projekta.

“Jedina stvar koja je vezivala te naše radove u toku stvaranja je bio princip simetričnosti. Mi smo se bazirali na nekim osnovnim vizuelnim pravilima, likovnim elementima i balansu, otuda i ime izložbe ‘Ekvilibrijum’ u prevodu ravnoteža-balans,” - kaže Ristić.

Dodaje da su međuljudski odnosi inspiracija za nastanak njegovih kreacija.

“Društveni odnosi su moja inspiracija, kao i političkom životu u našoj zemlji i svetu. Kada kažem društveni i politički život, mislim na odnos nadređenog i podređenog, predstavljen kroz metaforu insekata koji žive u kolektivu i hijerarhiji,” - objašnjava ovaj umetnik.

Aleksandar Kasalović, koautor izložbe, kaže da iako različiti, Mihajlo i on imaju dosta dodirnih tačaka kada je stvaranje u pitanju.

“U suštini uzložba, predstavlja nastavak saradnje između radova Mihajla i serije mojih radova koji su  spoj dva stila, dizajna i modernih medija, u kombinaciji sa geometrijskom apstrakcijom. Jedan od mojih radova večeras, koji nosi naziv “ Divine Symmetry”. Naši radovi su digitalne forme nisu tradicionalni, kao što su ulje na platnu, grafika itd.” – kaže Kasalović.

Zainteresovani izložene radove mogu pogledati do 30. juna, u PKC "Akvarijus".Tagovi: