Netačno11:55, 01.04.2022Izvor: Radio Goraždevac

Naslovi u tabloidima često predstavljaju poziv na mržnju, rat ili netrpeljivostU tekstu pod naslovom “HVALA VAM ŠTO STE UBIJALI SRBE Sramna objava Vjose Osmani: Sprečili ste genocid!”, list Alo preneo je objavu kosovske predsednike Vjose Osmani sa Tvitera. Naslov u ovom tabloidu nije tačan i predstavlja još jedan primer klikbejta, ali i nastavak kampanje kojom pojedini tabloidi u Beogradu teže da ocrne Albance po svaku cenu. Ovakvi naslovi dodatno podstiču mržnju, piše Radio Goraždevac.

naslovi-u-tabloidima-cesto-predstavljaju-poziv-na-mrznju-rat-ili-netrpeljivost

Foto: Alo/PrtSc

Ostatak teksta je prenesen tačno i u njemu je korektno prenesena objava u kojoj se kosovska predsednica zahvaljuje NATO-u na intervenciji i zahvaljuje svojim saveznicima.

Ovakvi naslovi nisu retkost u beogradskim tabloidima, ali ni na pojedinim portalima na albanskom jeziku. Huškanje na rat, mržnju i netrpeljivost česti su naslovi tabloida i ovo su veoma privlačne teme.

Evidentno je da u poslednjih nekoliko godina, bilo šta da kažu političari, u naslovima tabloida osvane ono što oni ili nisu rekli ili je određeni novinar ili urednik tog medija mislio da su oni želeli da kažu.

Želja za senzacionalizmom često pobeđuje poštovanje etičkog kodeksa i profesionalizma, odnosno svega što krasi profesionalno novinarstvo.
Tagovi: Netačno

Povezane vesti