sport12:23, 03.11.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

"Ares CrossFit" - novi klub u Kosovskoj Mitrovici“Ares CrossFit” je novi klub u Kosovskoj Mitrovici. Osnovan je marta meseca ove godine i trenutno broji dvadesetak aktivnih članova.

ares-crossfit-novi-klub-u-kosovskoj-mitrovici

Foto: Radio Kontakt Plus

Treneri u pomenutom klubu su Đorđe Marković i Miloš Vakić.

Đorđe kaže da je CrossFit novi sport, koji je jako popularan u svetu i ljudima ne oduzima mnogo slobodnog vremena.

"CrossFit je kombinacija gimnastike, dizanja tegova, trčanja… Predstavlja novi oblik vežbanja, kako u našem gradu, tako i u našoj zemlji", tvrdi Marković.

Treninzi su intenzivni, jer je cilj da se za što kraći vremenski interval (od 45-60 minuta) izvuče maksimum iz čoveka.

"CrossFit ima dosta prednosti, jer je sklop više sportova u jednom. CrossFit-om se mogu baviti svi - ljudi koji se nikada nisu bavili sportom, pa sve do profesionalnih sportista", objašnjava Marković.

Đorđe i Miloš aktivno rade sa svojim klijentima i trude se da u toku vežbanja ne dođe do povreda.

Pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže, jer članarina nije velika, a obećavaju dobre rezultate i lepo druženje.

"Članarina je simbolična, jer mi ovo radimo iz ljubavi. Ona iznosi 1.500 dinara za 12 treninga mesečno. Mislimo da je okay cena, jer želimo svima da izađemo u susret. Cilj nam da bude dobro druženje, da sklonimo ljude sa ulice, da ozbiljno treniraju, da se malo više posvete sebi i sportu", kaže Đorđe.

Treninzi se održavaju u sali teretane “Rio” u Kosovskoj Mitrovici.

Marković kaže da je pandemija korona virusa uticala na rad kluba.

"Krajem jula meseca kada je oslabila epidemija korona virusa, napravili smo dve grupe u okviru kluba - početnici i napredni. Tada smo imali više od 30 članova i morali smo da radimo tako… Međutim, sada smo zbog manjeg broja vežbača i bojazni zbog pogoršane epidemiološke situacije, napravili jednu grupu u koje se nalaze i početnici i ozbiljniji vežbači. Tu smo kolega Vakić i ja, pazimo i pratimo sve klijente, tako da možemo u jednom terminu da pokrijemo sve”, dodaje on.

Đorđe i Miloš kažu da trenutno rade na registraciji kluba, jer u budućnosti planiraju da se prijavljuju na razna takmičenja.

"Planirali smo da izađemo na jedno takmičenje krajem godine, ali nažalost to je otkazano zbog korona virusa."

Poručuju mladima da se posvete sebi, bave sportom, sklone sa ulice i reše loših navika, jer će im na taj način, život biti lepši i duži.


Tagovi: MladiKosovoMitrovica