sport17:07, 07.12.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Beograd: Regionalni e-sports turnir startuje danas, učestvuje i mitrovička "KiM Kadrashians" ekipaNajveće regionalno e-sports takmičenje ove godine - WESG ("World Electronic Sports Games"), održava se danas i sutra u "Relog Centru", u "Hotelu Jugoslavija". Pobednici turnira predstavljaće svoje zemlje na svetskom šampionatu u Kini, čiji nagradni fond iznosi više od pet miliona dolara.

beograd-regionalni-e-sports-turnir-startuje-danas-ucestvuje-i-mitrovicki-kim-kadrashians-tim

Foto: Foto: cnbc.com

Ljubitelji gejminga ovog vikenda uživaće u igrama najboljih regionalnih "CS:GO" i "Dota2" timova.

Kvalifikacije su počele još u oktobru u Podgorici, da bi se završile prošle nedelje u Banja Luci.

"Uz pregršt renomiranih igrača i timova poput Juggernauts (ex-Blue Jays), Psychoactive, Level Up, Tempo Esports, svoju šansu da odu u veliko finale dobiće i ekipe iz kvalifikacija kao što su KiM Kadrashians (Kosovska Mitrovica), Armada (Beograd) i Nebuloza (Banja Luka) koji su prošli težak put, da bi pobedom u Beogradu dobili mogućnost da putuju u Kinu na finalni turnir vredan 5,5 miliona dolara, gde će se u martu sledeće godine pojaviti više od 50 najboljih timova iz celog sveta," - kažu u Srpskom e-sports savezu.

Prvo po redu regionalno izdanje jednog od najvećih turnira na svetu, održaće se na najboljim kompjuterskim konfiguracijama do sada, dodaju u Savezu i dodaju da se očekuje rekordan broj gledalaca strima uz najatraktivnije kastere na kanalu - youtube.com/RelogMedia.

Takmičenje se održava danas i sutra.


Tagovi: