sport00:13, 04.12.2018Izvor: Radio Kontakt plus

Državno prvenstvo u Vrbasu: Pet medalja za mitrovičke MMA borceMitrovički MMA borci u nedelju su osvojili dve zlatne, dve srebrne i jednu bronzanu medalju na Državnom prvenstvu u Vrbasu u organizaciji MMA saveza Srbije. 

drzavno-prvenstvo-u-vrbasu-pet-medalja-za-mitrovicke-mma-borce

Foto: Facebook

Milomir Biševac, pionir MMA kluba “Kosovska Mitrovica”, nokautom protivnika, za svega 15 sekundi, došao je do prvog mesta. Njegov kolega Danilo Radosavljević, kadet, imao je tri meča sa tri prekida, od kojih su dva završena nokautom, i time je i on osvojio prvo mesto. Na ovaj način, ova dva momka postali su državni prvaci MMA takmičenja. 

Uroš Cvetković postao je viceprvak u seniorskoj konkurenciji.

U A klasi, najvišem rangu takmičenja, Lazar Joksimović osvojio je drugo, a Mihajlo Stojisavljević treće mesto.

Luka Janićijević je nažalost ostao bez medalje, ali njegov trener Aleksandar Vukosavljević ne sumnja da će na sledećem takmičenju osvojiti zlato.

Iako ovi momci treniraju u veoma skromnim uslovima, na takmičenjima ostvaruju i te kako zapažene rezultate. Velike zasluge za to svakako ima i mladi Aleksandar Vukosavljević, trener MMA kluba „Kosovska Mitrovica“.

U izjavi za Radio Kontakt plus, Aleksandar nije krio zadovoljstvo rezultatima ostvarenim na ovom prestižnom takmičenju.

„Generalno, ja sam stvarno prezadovoljan takmičarima. Odradili su veoma dobro posao na takmičenju. Sve je bilo planski odrađeno. Uglavnom se taktika pripremala za svaki meč. Jeste da su bii umorni od puta, to je otprilike 650 km udaljenosti od Kosovske Mitrovice, ali oni nijednog trenutka nisu posustali, niti im je to predstavljalo problem, već su bili skoncentrisani na ishod takmičenja.“

Aleksandar je uputio zahvalnost opštini Kosovska Mitrovica, koja je finansijski pomogla odlazak na ovo takmičenje.

Inače, Vukosavljević iza sebe ima veliki broj osvojenih medalja. Kao kik-bokser je odneo mnoštvo medalja u svim kategorijama, a u MMA takmičenju je bio prošle godine najbolji borac i šampion države u A klasi.

Trenutno je usredsređen na svoje profesionalne mečeve, koji bi trebalo, prema njegovim očekivanjima, da se ostvare negde početkom 2019. godine. 

„Fokus mi je uglavnom da radim te inostrane mečeve, u ozbiljnijim organizacijama“, kaže Aleksandar.

MMA klub „Kosovska Mitrovica“, iako postoji nepune četiri godine (osnovan maja 2015.), do sada je zabeležio veliki broj zavidnih rezultata. Trenutno ovaj klub broji 75 aktivnih članova, a ukupno ima 103 člana.


 


Tagovi: MitrovicaSport

Najnovije

17:05, 20.05.2019


Rezultati Uživo

livescore