sport20:13, 19.06.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

FK „Trepča“ u Srpskoj ligi posle 17 godinaFudbalski klub "Trepča", plasirao se u viši rang takmičenja i posle 17 godina, igraće u Srpskoj ligi Zapad u sezoni 2019/2020.

fk-trepca-u-srpskoj-ligi-posle-17-godina

Foto: FK Trepča (Fejsbuk)

"Ono u šta je malo ko verovao ipak se obistinilo. Nova uprava na čelu sa Milanom Radoičićem od samog preuzimanja kluba imala je samo jedan cilj-ulazak u viši rang takmičenja i vraćanje kluba na stare staze uspeha i slave", saopštio je fudbalski klub "Trepča".

I pored početnih loših rezultata, kada je klub u 5. kolu bio na poslednjem mestu, dolaskom nove uprave i dovođenjem iskusnog trenera Miljojka Gošića sve je krenulo nabolje.
 
Igrači su krenuli sa redovnim treninzima, a uprava je svoje obaveze prema njima izvršavala i više nego redovno, što se vratilo odličnim rezultatima. 

U sledećih osam kola osvojeno je 19 bodova, što je na kraju jesenjeg dela sezone dalo upravi motiv da se dodatno pojača igrački kadar i da se proba da se koliko toliko približi vodećoj ekipi Sušice iz Kragujevca.
 
Uporedo se radilo na sređivanju terena, nabavci potrebnih mašina za održavanje terena, sređivanju ekonomata, nabavci nove opreme, renoviranju kancelarija u gradu i svega ostalog što priliči jednom ozbiljnom i ambicioznom klubu.
 
Tamo gde je stao trener Gošić koji je, nažalost, zbog porodičnih problema morao da se povuče, nastavio je novi trener Zoran Lučić koji je uspeo da za vrlo kratko vreme zadobije poverenje svih igrača i nastavi sa odličnim rezultatima.
 
Nažalost, velika bodovna razlika je ipak bila nedostižna tako da je FK "Trepča" na kraju sezone 2018/2019 zauzeo visoko treće mesto.

Cilj u narednoj sezoni je ulazak u Prvu ligu, saopštio je FK "Trepča".
 


Tagovi: Mitrovica