sport09:05, 25.01.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

FK "Rudar" rasadnik talenataMališani fudbalskog kluba “Rudar” iz Kosovske Mitrovice rođeni 2007. i 2008. godine, učestvovali su proteklog vikenda na trećem po redu T6 - NIKA kupu u Beogradu.

fudbalski-klub-rudar-rasadnik-talenata

Foto: Radio Kontakt Plus

Zlatko Radović, predsednik Rudara, kaže za Radio Kontakt Plus, da su na turniru u organizaciji FK “Nika” i FK “Crvena Zvezda” i njenog skauting tima, učestvovali i dečaci iz Republike Srpske, Bugarske, Makedonije, Srbije i sa Kosova.

„Mislim da je najvažnije da se deca druže. Ovoga puta bili su u Beogradu, kod svojih vršnjaka koji su ih ugostili i mislim da je za njih jako važno da u tim godinama dožive iskustvo igranja na turniru tog nivoa“, kaže Radović.

"Rudar" je, zaustavljen u četvrtfinalu T6 - NIKA kupa. Poraženi su od ekipe Dušanovca rezultatom 2:0.

Fudbalski klub “Rudar” iz Kosovske Mitrovice, osnovan 1932. godine, prepoznatljiv je i van granica Kosova po radu sa mlađim kategorijama, o čemu svedoče i mnogobrojni fudbaleri, reprezentativci Srbije i nekadašnje Jugoslavije, koji su ponikli baš u ovom klubu.

Klub danas broji 143 fudbalera, koji treniraju u 6 kategorija: cicibani, petlići, pioniri, kadeti, omladinci i seniori.

Radović dodaje da ovo područje ima veoma talentovane fudbalere, ali nepostojanje uslova za treniranje sputava razvoj mladih sportista.

 „Od 1999. godine, od posleratnog perioda, nemamo adekvatne uslove za rad, nemamo odgovarajuću infrastrukturu, nemamo svoj teren, radimo treninge na terenu sa veštačkom travom u blizini OŠ ‘Branko Radičević’, veoma malo koristimo teren u Žitkovcu“, kaže Radović.

Fudbalski klub “Rudar” finansira se iz sopstvenih sredstava, ali Radović napominje da bez pomoći Privremenog opštinskog organa u Mitrovici, klub ne bi mogao da funkcioniše.

„Zahvaljujući njima, mi i u ovako teškim uslovima beležimo pozitivne rezultate i nastavićemo napornim i strpljivim radom da stvaramo dobre mlade igrače“, dodaje Radović.

Pioniri FK “Rudar” takmiče se u ligi Raškog okruga, kadeti i omladinci nastupaju u Drugoj ligi Srbije - region Zapad, dok seniori svoje mečeve igraju u okviru Lige okrug Kosovska Mitrovica.


Tagovi: KosovoMitrovicaSport