sport20:18, 30.01.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovica: Startovao MMA internacionalni trening kamp br. 2Međunarodni MMA trening kamp, drugi po redu, startovao je danas u sali Studentskog doma broj 4. u Kosovskoj Mitrovici.

mitrovica-startovao-mma-internacionalni-trening-kamp-br-2

Foto: Radio Kontakt Plus

Aleksandar Vukosavljević, takmičar i trener MMA kluba Kosovska Mitrovica, kaže za Radio Kontakt Plus, da je prezadovoljan odzivom učesnika, kao i podrškom sugrađana koji su u velikom broju došli da podrže otvaranje trening kampa.

„Prisutno je trideset takmičara, od kojih je pet iz Francuske, dok su ostali uglavnom iz Mitrovice i Zvečana. Odlična ekipa je u pitanju, vidite i sami koliko je pozitivne energije prisutno“, kaže Vukosavljević.

Osim što su učesnici kampa i borci iz Pariza, Liona, Tuluza i Nice, Aleksandra veoma raduje i to što će svoje znanje u ovom sportu, kroz kamp nadograditi i pripadnice suprotnog pola.

„Po prvi put imamo i žensku ekipu, koju čine članice MMA kluba Kosovska Mitrovica. Mislim da će ovo biti za njih jedno veliko iskustvo i odlična prilika za razmenu znanja“, dodaje Vukosavljević.

Kamp je danas zvanično otvoren i trajaće do 2. februara, kada će biti organizovan "grappling" turnir humanitarnog karaktera, koji ima za cilj prikupljanje novčane pomoći za lečenje Dragana Tripkovića iz Plemetine, kome je hitno potrebna transplantacija bubrega.

Vukosavljević, šampion Srbije u MMA (Mixed Martial Arts - prev. mešovite borilačke veštine), od kampa očekuje sklapanje novih prijateljstava i da što više napreduju u sportskom segmentu.

Dodaje, da je trening kamp organizovan uz pomoć nekoliko sponzora i iz privatnih sredstava, bez pomoći lokalne samouprave.

Valentin, jedan od boraca iz Francuske, žitelj Liona, kaže da nije prvi put u Srbiji, da je bio u Beogradu i Novom Sadu i da mu je poznata politička situacija na KiM.

Dodaje, da mu se dopadaju naši ljudi zbog mentaliteta i gostoprimstva, da su srpska jela drugačija i veoma primamljiva, kao i to da Srbi i Francuzi imaju zajedničku istoriju, jer nas prema njegovim rečima veže dugogodišnje prijateljstvo.

Na kraju, pozdravio je novinara Radio Kontakt Plus-a na srpskom jeziku, i dodao da će se potruditi da proširi svoj vokabular većim fondom reči, kako bi lakše komunicirao sa drugarima iz kampa.


Tagovi: KosovoMitrovicaSport Francuska