sport11:43, 09.11.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Mitrovički kik-bokseri nastavljaju da nižu uspehe, svom gradu doneli još četiri medaljeČlanovi kik-boks kluba "Kosovska Mitrovica", okitili su se proteklog vikenda sa četiri medalje na prvenstvu Srbije održanom u Senti, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, Milun Milenković Lune, trener ovog kluba.

mitrovicki-kik-bokseri-nastavljaju-da-nizu-uspehe-svom-gradu-doneli-jos-cetiri-medalje

Foto: KBK "Kosovska Mitrovica"

Mitrovički kik-bokseri ovoga puta su doneli dve zlatne medalje, dok su po jedno srebro i bronzu osvojili debitanti, braća Milenković.

Najsjajnije odličje pripalo je Jovanu Smiliću u kategoriji do 81 kg u A klasi, kao i Nadi Petronić u kategoriji kadeta +65 kg.

Srebrnu medalju osvojio je Miloš Milenković u kategoriji do 86 kilograma, a bronzanu njegov brat Stefan Milenković u juniorskoj konkurenciji do 75 kilograma.

"Kao i do sada, predstavili smo grad u najboljem svetlu. Ove godine imamo više od šest prvaka Srbije u različitim kategorijama", sa ponosom ističe Lune.

Nakon duže pauze, a usled situacije izazvane pandemijom COVID-19, intenzivno su počeli da treniraju tek u poslednjih mesec dana i to ih nije sprečilo da ostvare i više nego zavidan uspeh.

"Trenirali smo u našoj sali, gde smo poštovali propisane mere. Napravili smo da više od dva metra bude jedan džak na kome smo vežbali, a kada je bilo lepo vreme, trenirali smo na otvorenom“, priča Lune.

Korona nije uticala na smanjene broja aktivnih članova ovog kluba, već upravo suprotno. 

"Nikada nam nije bila veća grupa, ukupno imamo 110 članova", otkriva nam ovaj ambiciozni trener.

Ukoliko bude bila povoljna epidemiološka situacija, mitrovičke kik-boksere do kraja ove godine očekuju još dva takmičenja - državno prvenstvo Srbije u disciplini K1, koje će se održati u Leskovcu i Balkansko prvenstvo koje se tradicionalno svake godine održava u Nišu.

Inače, KBK "Kosovska Mitrovica" zahvaljujući svojim članovima, broji mnoštvo uspeha, kako na domaćim, tako i na međunarodnim prvenstvima. Između ostalog, poneo je titulu prvaka Balkanskog kupa, Srbije, Centralne Srbije, zatim je proglašen za najbolji klub na prvenstvima Srbije, najbolji inostrani klub na međunarodnom prvenstvu, a poseduje i pehar najboljeg borca na Balkanskom kupu.

"Svaki uspeh nam je bitan, tako da se za svaki pripremamo, a nije nimalo lako biti u samom vrhu kik-boksa u Srbiji. Naš cilj je da pokažemo svoje kvalitete i da svoj grad predstavimo u najboljem svetlu“, poručuje Milun Milenković Lune.


Tagovi: MitrovicaSport