sport13:41, 29.08.2020Izvor: TV Most / Beta / N1

Mladi sportisti sa KiM oduševljeni BeogradomMladi sportisti sa Kosova i Metohije kažu da su tokom boravaka u Beogradu videli mnogo znamenitosti i zanimljivosti glavnog grada Srbije, ali da je najveći utisak na njih ostavio Hram Svetog Save. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nakon prijema, poručio im je da je Beograd "uvek bio" i da će ostati njihov glavni grad.

mladi-sportisti-sa-kim-odusevljeni-beogradom

Foto: Foto: TV Most

Grupa od oko 50 mladih sportista sa KiM, koji su došla iz Leška, Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka i drugih mesta, imala je danas u Predsedništvu prijem kod predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, koji im je uručio poklone i sportske rekvizite.

Odbojkašica ŽOK Kosovska Mitrovica, Nevena Elezović, ističe da je u glavnom gradu Srbije videla mnogo zanimljivih stvari.

"Posetili smo razne delove Beograda, ali mi se najviše svideo Hram Svetog Save, naravno i Predsedništvo. Prvi put sam ovde i zahvalna sam što smo došli. Oduševljeni smo, hvala našem predsedniku na poklonima", kaže 15-godišnja Elezović.

Mladi fudbaler FK Dif Nikola Perić ističe da će lepe utiske poneti iz Beograda.

"U Beogradu mi se najviše svideo stadion Partizana i Hram Svetog Save. Na prijemu je bilo super. Baš sam zadovoljan, jer ranije nikada nisam video predsednika", rekao je Perić.

Vučić: Beograd je vaš glavni grad

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, primio je mlade sportiste sa Kosova i Metohije kojima je poručio da je Beograd "uvek bio" i da će ostati njihov glavni grad.

"Beograd mora uvek da bude najprivlačniji za sve Srbe ma gde da žive, a Beograd je u vašoj zemlji. Ovde ste danas samo gosti Predsedništva, a u Beogradu ne možete baš ni da budete gosti, tu ste domaći", kazao je Vučić na prijemu u Predsedništvu.

Navodeći da su mladi sportisti tokom boravka u Beogradu obišli stadione Crvene zvezde i Partizana, kao i Hram Svetog Save, Vučić je najavio da će ih pozvati na osvećivanje tog verskog objekta u oktobru, čemu bi trebalo da prisustvuje i predsednik Rusije, Vladimir Putin.

"Tada ću da zamolim Putina da vas pozdravi i da možete da mu se obratite i bar u jednoj reči da mu kažete šta vas tišti na Kosovu i Metohiji", rekao je predsednik Srbije.

Mladim sportistima sa Kosova i Metohije je poželeo da čuvaju svoje svetinje i budu svoji na svome.

"Želim vam da budete vaspitavani u svojim školama i porodicama kao ponosni građani Srbije, da uvek znate gde vam je otadžbina, gde je njen glavni grad i da se svim srcem uvek borite za svoju zemlju Srbiju", kazao je Vučić.

On je uručio reket i loptice teniseru Filipu Paviću iz Novog Brda, koji je u mlađim kategorijama osvojio 25 turnira.


Tagovi: BeogradKosovoSrbijaSport