sport09:29, 18.01.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

MMA internacionalni trening kamp br. 2 – spektakl borilačkih veština u najaviMeđunarodni MMA trening kamp, drugi po redu, biće organizovan od 30. januara do 2. februara 2019. godine u Kosovskoj Mitrovici.

mma-internacionalni-trening-kamp-br-2-spektakl-borilackih-vestina-u-najavi

Foto: Radio Kontakt Plus

Aleksandar Vukosavljević, takmičar i trener MMA kluba Kosovska Mitrovica kaže za Radio Kontakt Plus, da je predstojeći trening kamp internacionalnog karaktera, jer nam u goste dolaze borci iz Francuske - Pariza, Liona, Tuluza i Nice.

„Kamp počinje zvanično 30. januara i trajaće do 2. februara. Pripreme su u toku. Do sada je prijavljeno 25 učesnika iz Srbije i 5 takmičara iz Francuske. Maksimalan kapacitet kampa je 30 ljudi, kako bih mogao u potpunosti da se posvetim svim učesnicima,“ kaže Vukosavljević, šampion Srbije u MMA (Mixed Martial Arts - prev. mešovite borilačke veštine).

Cilj kampa je, prema Vukosavljevićevim rečima, povezivanje klubova, stvaranje pozitivne atmosfere i prijateljskih međuljudskih odnosa, kao i napredovanje u svakom segmentu borbe.

Planirano je da se u toku kampa održi i turnir humanitarnog karaktera, u cilju prikupljanja novčane pomoći za one kojima je preko potrebna, u prvom redu za lečenje. Na kraju kampa, učesnicima će biti dodeljene nagrade, u zavisnosti od uspeha koji ostvare.

Vukosavljević, javnosti poznati pod nadimkom “Mlata”, dodaje da je trenutno najveći problem nedostatak većeg broja sponzora, kako bi kamp bio na nivou kojem svi u ovom klubu streme.

„Jedan od problema je adekvatan smeštaj za učesnike kampa i ovom prilikom pozivam sve ljude dobre volje i one koji izdaju apartmane da nam izađu u susret i pomognu. U narednih par dana, proslediću nekoliko zahteva za sponzorstvo. Prošle godine nažalost nismo imali pomoć lokalne samouprave, pomoglo je nekoliko sponzora, uz finansijsku pomoć od samo 7000 dinara,“ kaže Vukosavljević.

“MMA klub Kosovska Mitrovica“ osnovan je 2015. godine. Za relativno kratak vremenski period, takmičari ovog kluba postigli su izvanredne rezultate - trenutno su šampioni i vicešampioni Srbije u različitim disciplinama i kategorijama.

MMA je borilački i najbrže rastući sport trenutno u svetu, koji sadrži najmanje dve borilačke veštine - stand up (borba na nogama) i parter (borba na strunjači).

“MMA klub Kosovska Mitrovica“, svoje treninge održava u sali Doma br. 4 u Studentskom centru, a iz kluba kažu da uslovi za rad nisu idealni, ali da ih to ne sprečava da strpljivo i marljivo rade.

„Uslovi za rad nisu idealni, jer zbog rvanja potrebno je imati zidove obložene strunjačama, kao i strunjače duž cele sale, dok mi imamo samo tih 60 kvadratnih metara, na kojima u jednom trenutku radi 30 ljudi“, kaže Vukosavljević.

Trenutno u klubu trenira oko 100 ljudi, u 3 grupe - ženska (u kojoj devojke svih uzrasta izučavaju MMA na poseban način i gde je akcenat na kardio treninzima), rekreativna (u kojoj treniraju ljudi koji žele rekreativno da se bave ovim sportom, nema fizičkog kontakta, radi se na tehnici i kondiciji) i takmičarska grupa (u kojoj vežba tridesetak vrhunski spremnih atleta).

Članarina na mesečnom nivou iznosi 15 evra.


Tagovi: MitrovicaSport