vesti08:54 | 28.11.2022Izvor: Medija centar Čaglavica

Lekari u srpskim sredinama na Kosovu više neće raditi 15 dana tokom meseca?Lekari u zdravstvenim ustanovama na Kosovu i Metohiji u sistemu Republike Srbije, obavešteni su da od danas, 28. novembra, neće obavljati svoj posao po dosadašnjem principu - 15 dana rada i 15 dana odmora, javlja Medija centar Čaglavica.

nema-vise-pola-meseca-odmora-za-lekare-u-srpskim-sredinama

Foto: Foto: Medija centar Čaglavica

Ovu informaciju potvrdilo je za pomenuti medij nekoliko lekara, koji su za sada želeli da ostanu anonimni.

Naveli su da im nije dostavljena odluka u pisanom obliku, već da im je samo usmeno rečeno da je odluka doneta od strane viših instanci.

Izvori Medija centra Čaglavica tvrde da većina lekara u Gračanici iz brojnih razloga neće prihvatiti da radi svakodnevno.

"Ako moram da biram između moje porodice koja živi u centralnoj Srbiji ili posla, onda ću izabrati porodicu."

"Ustanova u kojoj radim je odlično funkcionisala do sada po principu 15/15. Nikad se nije desilo da kod nas nije bilo lekara. Ako je to slučaj u nekom drugim ustanovama, a verujem da jeste, onda neka izvrše proveru gde je problem pa neka tamo donose odluke, a ne za sve jednako."

"Radiću po tom principu samo ako mi obezbede stan, jer nemam gde da živim ili da mi plaćaju kiriju za stan."

Ovo su navodi troje lekara sa centralnog Kosova.

Medija centar Čaglavica saznaje i da će u ponedeljak direktori zdravstvenih ustanova u Raški imati sastanak sa "višim instancama" u vezi sa odlukom koja se odnosi na ukidanje rada po smenama 15/15.

U vezi sa ovim navodima novinari pomenutog medija pokušali su putem telefona i mejla da kontaktiraju nekoliko direktora zdravstvenih ustanova na centralnom Kosovu, ali se oni nisu javljali niti odgovorili na pitanja.
Tagovi: SrbiZdravstvoKosovo

Povezane vesti