vesti16:33, 06.12.2018Izvor: KoSSev

Nemački ambasador o performansu „Kosovošvic“: Paralela preterana i odvratna, čitajte knjige iz istorije!Nemački ambasador u Prištini Kristian Helt (Christian Heldt) reagovao je danas na performans „Kosovošvic“ studenata Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici .

nemacki-ambasador-o-performansu-kosovosvic-paralela-preterana-i-odvratna-citajte-knjige-iz-istorije

Foto: Foto: Radio Kontakt plus

On je paralelu koju su ovi studenti povukli između današnje situacije i Holokausta nazvao „preteranom“ i „odvratnom“ imajući pre svega u vidu upravo patnje kroz koje su Srbi prošli tokom nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu. On je na svom Twitter nalogu poručio studentima da pročitaju knjige iz istorije.

“Ova paralela, imajući u vidu patnje posebno Srba i drugih u regionu tokom Holokausta sprovedenog na Balkanu pod okupacijom nacističke Nemačke, nije samo potpuno preterana, već i odvratna. Pročitajte knjige iz istorije, nemojte se baviti “alternativnim činjenicama!”, poruka je ambasadora Nemačke u Prištini.

Studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas su izveli još jedan u nizu protestnih performansa zbog taksi od 100 odsto koje je uvela vlada u Prištini. Tema današnjeg performansa bila je logor i nosila naziv „Kosovošvic“. U delu performansa studenti su simbolično prikazivali logoraše koji pružaju ruke kroz ogradu kako bi im stražari dali hleb.

Opširnije o performansu na sledećem linku: https://www.radiokontaktplus.org/vesti/novi-performans-studenata-kosovoschwitz/16712

 


Tagovi: ProtestKristian Helt

Najnovije

21:03, 05.05.2019


Rezultati Uživo

livescore