sport08:12, 08.05.2018Izvor: Radio Kontakt plus

OEBS zabrinut zbog odluke da Zvezda ne igra u GračaniciPRIŠTINA- Misija OEBS-a na Kosovu zabrinuta je zbog odluke Fudbalskog saveza Kosova da zabrani humanitarni meč između FK Crvena Zvezda i FK Gračanica i poziva "odgovorne fudbalske saveze" da se okrenu dijalogu i pronađu način da se odigra planirani meč.

oebs-zabrinut-zbog-odluke-da-zvezda-ne-igra-u-gracanici

Foto: Foto: Radio Kontakt plus

"Misija OEBS-a na Kosovu zabrinuta je saznanjem da humanitarni meč između FK Crvena Zvezda i FK Gračanica nije dozvoljen od strane Fudbalskog saveza Kosova", navodi se na Fejsbuk nalogu te misije. 

U svetlu ovog ali i drugih nedavnih otkazivanja sportskih događaja, Misija OEBS ukazuje "na potrebu da se politička pitanja odvoje od sportskih događaja kao i da se održi sportski duh u svim disciplinama".

Napominje da treba da se ulože svi napori da se sportski događaji uspešno održe, kao i da se isti oslobode politički nastrojenih, provokativnih ili uvredljivih slogana. "Pravila UEFA i drugih asocijacija su veoma jasna u ovom smislu i trebalo bi da se u potpunosti ispoštuju. Misija OEBS-a na Kosovu poziva odgovorne fudbalske saveze da se okrenu dijalogu i pronađu način da se odigra planirani meč, imajući u vidu njegov humanitarni karakter i važnost za lokalnu zajednicu", poručuje ta misija.

Utakmica između fudbalera Gračanice i Crvene zvezde trebalo je da se odigra u sredu 9. maja sa ciljem da se novac od prodatih ulaznica donira Ginekološkoj klinici u Gračanici, odeljenju pedijatrije.

Utakmica između fudbalskih klubova Gračanice i Crvene zvezde trebala je da se odigra sutra, a novac od prodatih karata trebalo je da bude doniran Ginekološkoj klinici u Gračanici.


Tagovi: KosovoSport OEBS

Najnovije

22:39, 16.01.2019

09:09, 11.01.2019


Rezultati Uživo

livescore