sport13:30, 18.06.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

OFK “Kolašin” - iako samostalan beleži zapažene uspehe (FOTO)Omladinski fudbalski klub “Kolašin” iz Zubinog Potoka, iako samostalan u radu, beleži uspehe već sedam godina unazad.

ofk-kolasin-iako-samostalan-belezi-zapazene-uspehe

Foto: Radio Kontakt Plus

Petlići kluba “Kolašin” su pobednici Mini Maxi lige 2019. godine. Takođe, osvajači su Kupa u Vrnjačkoj Banji, dve godine zaredom.

Pioniri su prvaci na međunarodnom turniru u Beranama, ujedno i pobednici Mini Maxi lige 2018. godine.

Klub je osnovan 2012. godine u Zubinom Potoku, a osnivač je Dragiša Drobnjak, koji zajedno sa svojim dvadesetdvogodišnjim sinom Filipom, obavlja i posao trenera.

OFK “Kolašin” trenutno broji oko 100 dečaka i devojčica, svrstanih u pet kategorija. Polaznici su redovni osvajači medalja, na raznim takmičenjima.

Najstarija kategorija (pioniri) se takmiči u Šumadijsko-raškoj ligi, dok najmlađi (petlići) nastupaju u Fudbalskom savezu opština Novi Pazar-Raška-Tutin.

„Učesnici i osvajači smo mnogih turnira: Kup u Vrnjačkoj Banji petlići, dve godine zaredom, prvaci na međunarodnom turniru u Beranama pioniri, pioniri 2018. i petlići za 2019. godinu pobednici su Mini Maxi lige,“ - nabraja pobede Dragiša Drobnjak.

Klub se finansira od članarine koju plaćaju roditelji dece. Klub funkcioniše bez ikakve dodatne finansijske podrške.

Ipak, cilj kluba je da privuku veći broj omladinaca i da uzmu učešće na što više turnira.

„Naš cilj je bio da od ove godine u klub uključimo i kadete u ligu. Međutim, s obzirom da smo mi sportsko udruženje, koje nema finansijsku pomoć od opštine ili sponzora, moraćemo svoje kadete da ustupimo drugim klubovima,“ - dodaje Drobnjak.

Jedan od polaznika, desetogodišnji Jovan Popović, iz Zubinog Potoka, svoje prve fudbalske korake započeo je OFK “Kolašin”.

„Ovaj klub je najbolji. Trener je jako dobar i dosta toga me je naučio. Treninzi i ekipa su jako dobri. Nadam se da ću u budućnosti biti dobar fudbaler“, kaže Jovan.

Trener Dragiša Drobnjak, očekuje da će neko u budućnosti prepoznati njihove ambicije i kapacitete, te da će im omogućiti da funkcionišu punim kapacitetom i svim selekcijama. Tagovi: