sport16:17, 16.08.2019Izvor: Radio Goraždevac

Osniva se Kik-boks klub „Vukovi“ u Goraždevcu (VIDEO)Posle više od dvadeset godina, Srbi koji žive u Peći, zahvaljujući entuzijazmu i humanitarnom radu jednog mladića iz Rume, dobiće jedan borilački klub.

osniva-se-kik-boks-klub-vukovi-u-gorazdevcu-video

Foto: Foto: Radio Goraždevac

Milan Savanović, osvajač više medalja na državnim prvenstvima Srbije, odlučio je da osnuje Kik-boks klub u Goraždevcu. Ideja za tako nešto stvorila se kroz humanitarne akcije u kojima je učestvovao i posetio Goraždevac, rekao je on u jutarnjem programu „Naše jutro“, koji se emituje na Radio Goraždevcu i RTV Kim iz Čaglavice.

„Ja sam došao na ideju da otvorimo taj klub u Goraždevcu, zato što radim humanitarne akcije za decu sa Kosova i Metohije vec nekih desetak godina. Pre četiri-pet godina smo došli tu, bio sam sa studentima, radili smo humanitarnu akciju 2016., 2015. godine i došli smo u Goraždevac, tu kod te dece. Kad sam došao u Goraždevac, imao sam, ne znam kako da opišem, nekakav poseban osećaj. I jednostavno svake godine smo dolazili posle toga, radili smo i po drugim mestima, po drugim enklavama, ali Goraždevac mi ostao onako posebno nekako u srcu i znao sam da ću se svake godine vraćati ovde. Kad god bih bio dole na KiM, ja bih dolazio u Goraždevac da obiđem i želeo sam nešto više da uradim i ne ono jednom godišnje i to je to, i padne meni na pamet jedno jutro, ja se probudim u krevetu i kažem sebi 'pa zašto ne bi otvorio neki sportski klub dole'“, priča Milan.

Goraždevac je izabrao, između ostalog i zbog toga, što su ga deca koja ovde žive zadivila.

„Prvi razlog je sigurno taj i onaj što meni nekako najviše znači, kad sam došao dole, ta deca, to su tako divna deca, toliko dobra deca, umiljata, patriotski vaspitana, imaju veru u Boga, neverovatno i mnogo su hrabra. Za mene deca Goraždevca su mnogo hrabra. Jednostavno ceo Prizren se nakon rata povukao, Peć, Pećanci, većina Pećanaca se povuklo, ostali su Goraždevčani i hvala Bogu i Pećanci su neki došli u Goraždevac“, kaže Savanović. 

Treniranje će kako kaže za sve zainteresovane biti besplatno. Očekuje i takmičenja u budućnosti, a za finansijsku podršku će se obratiti dobrotvorima, ali i institucijama.

„Dok sam ja živ, članarina ima da bude besplatna. Moje je da nađem finansije, kako ću i šta ću, to sam dragi Bog da nam pomogne. Tražiću pomoć od Kancelarije za Kosovo i Metohiju, tražiću pomoć od Ministarstva za omladinu i sport. Možda će nam izaći u susret, možda neće, ali nadam se da hoće. Imam neke prijatelje, ima još dobrih ljudi na ovom svetu i smatram da će oni pomoći koliko god budu mogli, a znam da mogu i siguran sam kad je za decu i za naše Kosovo i Metohiju, da će oni sigurno pomoći", rekao je Savanović. 

Ovaj bokser kaže da je svestan teških uslova za rad, ali da očekuje podršku škole i drugih lokalnih institucija kao i skroman prostor za treninge. Očekuje da će za početak imati najmanje dvadesetak članova.

Ceo razgovor pogledajte na linku ispod:

 


Tagovi: Goraždevac

Najnovije

11:04, 20.03.2020


Rezultati Uživo

livescore