Nemački ambasador u Prištini: Apsurdno je rizikovati sukob zbog registarskih tablica

Nemački ambasador u Prištini, Jorn Rode, poručio je da je „hitno potrebna politička volja kako bi se došlo do smirivanja tenzija i kompromisa na osnovu briselskih sporazuma“.
Image

Diplomata iz Nemačke je u objavi na društvenoj mreži Twitter naveo da je „apsurdno rizikovati sukob oko registarskih tablica, dok Rusija vodi brutalni rat protiv Ukrajine sa već nebrojenim žrtvama“.Urgently needed is political will for deescalation and compromises based on Brussels agreements! Absurd to risk violent confrontation about licence plates while a brutal war is being waged against UKR by Russia with already countless victims https://t.co/kAdInLeq7c— Ambassador Jörn Rohde (@GermanAmbKOS) November 12, 2022

Rode se na taj način pridružio pozivima međunarodne zajednice, kao i nemačkog izaslanika za zapadni Balkan, Manuela Saracina, koji je ove nedelje posetio region.

Saracin je pre par dana boravio u severnom delu Mitrovice, gde se sastao sa čelnicima Srpske liste i doskorašnjim predstavnicima Srba u kosovskim institucijama.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.