Brisel: Završen trojni sastanak

Nova runda pregovora u Briselu o predlogu EU za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine počela je nešto posle 15 časova. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najpre se sastao sa ...
Image

Medijima je ranije rečeno da će se visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Žozep Borel, obratiti javnosti oko 18 časova, da bi onda bila pomerena za 19.30 – kako su preneli pojedini mediji.

20:15 – Završen trojni sastanak

19:51 – Jevtić: ZSO je životno pitanje

„Javnost Srbije mora da razume koliko je važno pitanje Zajednice srpskih opština“ – kazao je gradonačelnik Štrpca, Dalibor Jevtić u specijalnoj emisiji Pinka. Detaljnije čitajte u posebnoj vesti. 

19:21 – Vučić: Nema predaje

„Težak sastanak. Očekivano. Nema predaje“ – naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu, potvrdivši da trilateralni sastanak i dalje traje. 

19:00 – Trilateralni sastanak u toku, očekuje se obraćanje predsednika Vučića

18:05 – Počeo sastanak evrpskih predstavnika, Vučića i Kurtija 

17:00 – Završen sastank Vučića, Borela i Lajčaka

Završen sastanak sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom. Očekuje se početak sastanka evropskih predstavnika sa Vučićem i kosovskim premijerom  Aljbinom Kurtijem.

16:20 – Počeo sastanak Vučića, Borela i Lajčaka

U Briselu je upravo počeo sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčakom.

Nakon toga biće održan zajednički sastanak Borela i Lajčaka sa Vučićem i Kurtijem.

15:34 – Borel i Lajčak sa delegacijom Prištine

Počeo je sastanak delegacije Prištine sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog BG i PR, Miroslavom Lajčakom.

Delegaciju Prištine predvode kosovski premijer Aljbin Kurti i njegov zamenik Besnik Bisljimi.

15:29 – Sastanak Vučića i Eskobara

Sastanak specijalnog izaslanika SAD za zapadni Balkan, Gabrijela Eskobara i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, upravo je počeo.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.