sport15:45, 02.07.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Sportski savez Srbije: Uskoro pomoć u vidu opreme mlađim selekcijama na KiMMlađim klupskim selekcijama na Kosovu i Metohiji uskoro će stići pomoć u vidu sportske opreme, obećali su čelnici Sportskog saveza Srbije nakon sastanka sa članovima Upravnog odbora Sportskog saveza KiM.

sportski-savez-srbije-uskoro-stize-pomoc-u-vidu-sportske-opreme-mladim-selekcijama-na-kim

Foto: Radio Kontakt Plus

Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, kaže da je ovo uobičajena akcija i dodaje da je sa saradnicima došao da se upozna i sa lepim i sa lošim stvarima u funkcionisanju ovdašnjih sportskih institucija.

„Postoji niz problema koje ćemo zajedno pokušati da rešimo. Odavde šaljemo jasnu poruku da je Kosovo i i Metohija deo Srbije i tako svi treba da se ponašamo. Mi ćemo nastaviti sa pružanjem pomoći, a nadam se da ćemo u narednom periodu pričati o lepim stvarima, o sportskim uspesima dece i seniorskih ekipa koje se nalaze na prostoru KiM“, kazao je Marinković.

Foto: Radio Kontakt Plus

Goran Kovač, predsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije, kaže da problema u funkcionisanju te institucije ima, ali da jedan prednjači.

„Najveći problem su administrativni prelazi i dolazak sportskih ekipa na Kosovo i Metohiju. Nadamo se da će u narednom periodu taj problem biti rešen“, dodao je Kovač.

Foto: Radio Kontakt Plus

Kovač je izrazio nadu da će saradnja dva saveza biti još bolja i konkretnija, a da će sport na Kosovu i Metohiji biti još masovniji i kvalitetniji.


Tagovi: Kosovo