vesti11:16, 16.01.2019Izvor: Radio Kontakt plus

“Tišina, muk i godinu dana nakon ubistva Olivera Ivanovića”U Severnoj Mitrovici, na mestu gde je pre tačno godinu dana ubijen, danas je održan pomen Oliveru Ivanoviću. Prisustvovali su članovi porodice pokojnog Ivanovića, njegovi prijatelji, stranačke kolege…

tisina-muk-i-godinu-dana-nakon-ubistva-olivera-ivanovica

Foto: Foto: Radio Kontakt Plus

Ksenija Božović ispred Građanske inicijative SDP, poručila je da javnost ni posle godinu nema informacija ko su ubice i nalogodavci ubistva.

Ostajemo nemi, nemamo odgovor na pitanje - Ko je ubio Olivera Ivanovića, poručila je Božović.

“Svi smo nemi, taj muk i tišina koja je zavladala nakon ubistva Olivera Ivanovića i danas je prisutna, nema nikog ko će da nas ohrabri, nekako smo svi ostali nemi,” - kaže Božović.

“Kosovske institucije, koje su nadležne da pronađu ubicu Olivera Ivanovića, pale su na ispitu od prvog dana kada su neprofesionalno radili uviđaj. Godinu dana posle, nemamo ni jedan dokaz i nema ubica i nalogodavaca. Kosovske institucije formirala je međunarodna zajednica, zato apelujemo na njih da moraju da shvate da se Oliverov ubica mora pronaći,” - ističe Božović.

Zahvalila se svima koji su prisustvovali pomenu i izrazila žaljenje, što na pomenu nije bilo ambasadora zapadnoevropskih zemalja, kojima je upućen poziv da prisustvom pošalju poruku institucijama da Ivanovićevo ubistvo mora biti rasvetljeno.

Pomenu u Mitrovici, prisustvovao je ministar trgovine u Vladi Srbije Rasim Ljajić, predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović sa saradnicima, predstavnici UNMIK-a, ambasador Svajcarske na Kosovu, Momčilo Trajković i drugi.

Poštu Ivanoviću odala jutros u Beogradu porodica, predsednik, premijerka i gradjani

U hramu Svetog Save u Beogradu jutros je u 8.15 održan pomen Oliveru Ivanoviću, a kojem su osim članova porodice prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i veći broj gradjana.

Na opelo je došla sugruga ubijenog Ivanovića, Milena Ivanović sa sinom, a sveće su zapalili predsednik, premijerka, kao i direktor Kancelarije za KiM Marko Djurić i ministar odbrane Aeksandar Vulin.

Veliki broj gradjana okupio se ispred hrama pre osam časova kako bi prisustvovali opelu.

Oliver Ivanović ubijen je sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ubice i nalogodavci tog zločina nisu otkriveni, iako istrage vode organi Prištine i Beograda.


Tagovi: MitrovicaOliver Ivanović