vesti09:38, 19.10.2020Izvor: Sloboden pečat, Riznica

U Gračanici se venčao gradonačelnik skopske opštine CentarGradonačelnik skopske opštine Centar Saša Bogdanović venčao se sa svojom izabranicom Jelenom Braunović u manastiru Uspenja Presvete Bogorodice u Gračanici.

u-gracanici-se-vencao-gradonacelnik-skopske-opstine-centar

Foto: Sloboden pečat

Činu svete tajne braka u drevnoj zadužbini Svetog Kralja Milutina prisustvovali su brojni prijatelji gosta iz Severne Makedonije, ali i sveštenstvo Eparhije raško – prizrenske.

U toku crkvenog venčanja Bogdanović je bio u smokingu dok je mlada, inače učiteljica po profesiji, na sebi imala venčanicu sa etno motivima preko koje je nosila dolakticu, deo tradicionalne crnogorske ženske nošnje.

Venčanje je izazvalo i veliku pažnju makedonskih medija koji su prenoseći juče fotografije iz Gračanice napisali da je na kraju crkvenog venčanja i mladoženja obukao srpsku narodnu nošnju.

Iz Turističke organizacije Gračanica su se potrudili da mladencima iz Skoplja venčanje bude nezaboravno, pa su svečanom činu prisustvovali i animatori obučeni u srednjovekovne viteške kostime.

Foto: Sloboden pečat

Gosti i mladenici su se fotografisali u porti manastira sa srpskom trobojkom, a kako prenosi list „Sloboden pečat“, Bogdanović je izjavio da će svadbeno veselje u Skoplju biti organizovano kada se za to steknu uslovi, odnosno ublaže posebne mera zaštite uvedene zbog pandemije korona virusa.

Saša Bogdanović je na mestu gradonačelnika opštine Skoplje – centar izabran 2017. godine i do sada je više puta, u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Srbi za Srbe“, učestvovao u akcijama pomoći srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji.

Poslednji put je u ulozi humanitarca bio prošle godine u Kosovskom Pomoravlju u društvu proslavljenog košarkaša i bivšeg NBA igrača Pera Antića i članova organizacije „Srbi za Srbe“.


Tagovi: GračanicaSeverna Makedonija