sport09:51 | 12.01.2023Izvor: Ami radio

Dečaci i devojčice iz OKK "Centar" ove nedelje u KikindiU Kikindi ove nedelje boravi više od 40 dečaka i devojčica, uzrasta od sedam do 17 godina, iz Omladinskog košarkaškog kluba "Centar" iz Kosovske Mitrovice, javlja Ami radio.

u-kikindi-ove-nedelje-borave-decaci-i-devojcice-iz-mitrovickog-okk-centar

Foto: amiradio.rs

Mitrovički košarkaši stigli su u Kikindu u pratnji svoja četiri trenera. Smešteni su u Omladinskom naselju, a treniraju u Sportskom centru "Jezero".

Saradnja KK "Velika Kikinda" i OKK "Centar" danas će biti ozvaničena, potpisivanjem dokumenta o bratimljenju dva kluba.

Nakon toga u SC "Jezero" biće odigrane dve prijateljske utakmice, u kojima će učestvovati i "Jedinstvo" iz Novog Bečeja.

Mlade košarkaše i košarkašice, kao i njihove trenere, ugostio je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

"Lepa je prilika da se ova dobra deca, bar na nekoliko dana sklone od velikih pritisaka i problema na Kosovu i Metohiji. Siguran sam da su osetili svu toplinu, dobrotu i gostoljubivost građana Kikinde. Siguran sam da će puni utisaka otići iz našeg grada i da će poželeti da se ovde vrate. Naša srca i misli su uvek uz njih, uz naš narod na Kosovu i Metohiji. Zajedno smo mnogo jači i moramo biti tu jedni za druge. Siguran sam da će ova razmena dece postati tradicija i da će naši mališani imati priliku da uzvrate posetu", rekao je Lukač.

Trener mitrovičkog OKK "Centar", Nemanja Jakšić, kazao je da su i deca i treneri veoma zadovoljni boravkom u Kikindi.

"Deca su izuzetno zadovoljna i nasmejana, veoma im je prijao dolazak u Kikindu, posle svega što su proživela u poslednjih nekoliko meseci. Zbog cele situacije na Kosovu, ovaj poziv i dolazak im mnogo znače, da se bar na nekoliko dana sklone od takve situacije. Treninge u Kikindi smo koncipirali kao mini pripreme, trenirali smo dva puta dnevno, uz korišćenje bazena i teretane. Sa nama je radio i trener KK 'Velika Kikinda' Mirko Bucalo, kojem se zahvaljujemo, jer je i sa decom i sa nama trenerima podelio neka nova znanja", rekao je Jakšić.

Za goste iz Kosovske Mitrovice lokalna samouprava i Turistička organizacija Kikinde organizovali su obilazak kulturnih spomenika u tom gradu.
Tagovi: KošarkaMitrovica

Povezane vesti