vesti14:22, 13.01.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

“Ulica otvorenog srca” u Kosovskoj Mitrovici (FOTO)Manifestacija “Ulica otvorenog srca” otvorena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Decu zabavlja animatorska trupa “Happy” iz Beograda. Na štandovima u pešačkoj zoni, naši sugrađani izlažu proizvode domaće radinosti, a u humanitarne svrhe prodaju se i različiti proizvodi ručne izrade.

ulica-otvorenog-srca-u-kosovskoj-mitrovici-foto

Foto: Foto: Radio Kontakt Plus

“Ulicu otvorenog srca”, svečano je otvorio predsednik privremenog organa Opštine Aleksandar Spirić, poručivši da današnja slika koja se šalje iz Kosovske Mitrovice, u prvom redu odslikava ljubav.

“Ono što je najneophodnije našoj deci jesu radost, osmesi i mir. Vodeći se time, danas se okupljamo da pokažemo svetu da smo istrajni, veseli i odlučni da trajemo na prostoru Kosova i Metohije. Naša odlučnost i naš put istrajnosti, jasno su definisani, neraskidivom i trajnom vezom sa državom Srbijom” - rekao je Spirić.

On je dodao, da je jako bitno da budemo solidarniji, otvorenog srca, da pomažemo jedni drugima, jer, istakao je, bez uzajamne podrške i sloge, nama nema napretka.

“Verujemo u vas i u naš grad, i Kosovska Mitrovica jeste grad ponosa. Od 2000. godine je u Kosovskoj Mitrovici više od 4.500 građana našlo svoje utočište i ostalo da deli sudbinu sa ovdašnjim narodom. Kosovska Mitrovica ima svoj sjaj i dušu, i tako će biti i u narednom periodu” - poručio je Spirić.

U okviru kulturno-umetničkog programa, nastupili su najmlađi članovi KUD “Kosovski božur”, predškolske ustanove “Danica Jaramaz”, osnovnih škola “Sveti Sava” i “Branko Radičević”, David Marković, Mina Jakšić, Filipa i Lenka, plesna grupa Street dance.

Za građane su obezbeđeni čaj i kuvano vino.

Prodavci na štandovima, kažu da prodaja dobro ide - u ponudi su slani i slatki proizvodi, različiti ukrasi i ručno rađeni predmeti.

Nenad Branković iz “Happy” trupe, čestitao je svima pravoslavnu Novu godinu.

“Sve najbolje želim srpskom narodu ovde, bili smo prošle, došli smo i ove godine, da ulepšamo ovaj trenutak i doček srpske Nove godine” - rekao je Branković.

Manifestacija se održava petu godinu zaredom, a organizator je Privremeni organ opštine Kososvka Mitrovica.

U okviru obeležavanja pravoslavne Nove godine, večeras će na centralnom gradskom trgu u Kosovskoj Mitrovici biti održan koncert Biljane Sečivanović i Marka Gačića, uz pratnju orkestra Dejana Grujića.

Tačno u ponoć, građani će uživati u vatrometu, koji će označiti ulazak u Novu 2019. godinu po julijanskom kalendaru.


 


Tagovi: MitrovicaNova Godina

Najnovije

17:05, 20.05.2019


Rezultati Uživo

livescore