sport20:30, 05.11.2018Izvor: RTV Mir, Radio Kontakt plus

Veterani Leposavića i Srbije odmerili snage (VIDEO)Povodom obeležavanja stogodišnjice oslobođenja, završetka Prvog svetskog rata, održane su brojne manifetsacije, a u sklopu sportskih danas je u Leposaviću odigran meč između veterana Srbije i veterana Leposavića. 

veterani-leposavica-i-srbije-odmerili-snage-video

Foto: Foto: RTV Mir prt. sc.

Na gradskom stadionu u Leposaviću odigran je revijalni meč između veterana reprezentacije Srbije i veterana Leposavića, pobedu su odneli gosti, rezultat  2-4. 

Pored revijalnih utakmica veterani Srbije igraju i memorijalne i humanitarne mečeve, kaže za RTV Mir iz Leposavića predsednik Udruženja fudbalskih veterana Srbije akademik prof. dr Rade Biočanin. 

“Doveli smo danas ovde fudbalere od imena, koji su nekada igrali za reprezentaciju Jugoslavije, Srbije, po svetu… Evo tu je sa nama legendarni Simović, lepo se osećamo i želimo da s’proleća uzvratimo gostoprimstvo da vi dođite kod nas,”- kaže Biočanin. 

Legendarni golman Zoran Simović bivši je jugoslovenski reprezentativac, čuvar mreže slavnog Galatasaraja, splitskog Hajduka, nekada majstor odbrane penala, kaže da nije po prvi put na Kosovu. 

Navodi da je ranije igra širom Kosova od Prizrena, Uroševca, Prištine do Mitrovice i da mu je drago što je danas u Leposaviću.

 

Za veterane reprezentacije Srbije svečani prijem organizovala je opština Leposavić a oni su prethodno položili vence na spomen obeležje i obišli hram Svetog Vasilija Ostroškog u ovom gradu. 

Gradonačelnik Leposavića Zoran Todić kaže da je ovo veliki dan za opštinu i da se nada da će saradnja biti nastavljena. 
 


Tagovi: Sport Leposavić