sport15:12, 23.01.2019Izvor: Radio Kontakt Plus

Za sportske klubove 12 miliona dinara za takmičarsku sezonuPredstavnicima sportskih klubova i organizacija sa područja opštine Kosovska Mitrovica, danas su uručeni ugovori o finansijskoj pomoći za ovogodišnju takmičarsku sezonu. Za 23 kluba i sportska udruženja iz Kosovske Mitrovice izdvojeno je 12 miliona dinara.

za-sportske-klubove-iz-kosovske-mitrovice-12-miliona-dinara-za-takmicarsku-sezonu

Foto: Foto: Radio Kontakt Plus

Ugovore je uručio predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, istakavši tom prilikom važnost jačanja sportskog duha i promociju zdravog stila života, kako za našu decu i omladinu, tako i za sam grad, imajući u vidu da najmanje ulažemo u aktivnosti koje vode normalnom životu i zdravlju.

Izdvojena novčana sredstva od 12 miliona dinara za 23 sportska kluba, omogućiće da skoro 1000 mališana, koji se aktivno bave sportom u klubovima, ima redovnu takmičarsku sezonu, istakao je Spirić.

“Problemi sa kojima se suočavaju sportski klubovi, nisu jednostavni kao u ostalim delovima centralne Srbije, ali nastojaćemo da prevaziđemo sve poteškoće sa kojima se suočavate i na koje ćemo, pretpostavljamo, naići kao provokaciju od strane Prištine, i uspećemo da vaši rivali odnosno sportska društva iz centralne Srbije budu gosti u Kosovskoj Mitrovici, kao i vi u njihovim sredinama” - podvukao je Spirić. 

Spirić se zahvalio svim sportskim radnicima za ono što čine na unapređenju sporta na ovim prostorima, izrazivši uverenje da su sportski radnici odlučni da se bore za očuvanje i jačanje sportskih i drugih srpskih institucija.

Direktor Ustanove za omladinu, sport i specijalizovane usluge Petar Trajković se zahvalio sportistima i klubovima na postignutim, rezultatima u prošloj godini na domaćem i međunarodnom nivou.

“Rezultati koje ste postigli su možda manje bitni u odnosu na ono u kojoj ste meri sačuvali decu i omladinu i sklonili sa ulice, privoleli ih da treniraju i da se bave sportom ” - istakao je Trajković.

On je naveo, da je raspodela sredstava izvršena na osnovu pravilnika o raspodeli sredstava Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije, po sistemu 65% za klubove koji su u prvoj grupi sportova, 25% za drugu i 10% za treću kategoriju.

Trajković je dodao, da ovaj budžet svakako nije razvojni, ali da će pomoći klubovima da uspešno realizuju takmičarsku sezonu, te izrazio nadu da će imati uspeha barem kao prošle godine.

Na dodeljenim ugovorima ispred sportista se zahvalio direktor FK Trepča, Bojan Jakšić, rekavši da će sredstva namenski biti utrošena na takmičarsku sezonu, ali je upozorio da će zbog trenutne situacije, koja se odnosi na zabranu ulaska na Kosovo sportistima iz centralne Srbije, biti potrebno mnogo više, ukoliko se utakmice budu igrale van Kosovske Mitrovice.

“Nadamo se da će to ubrzo da se reši, iznos nije ni mali, nije ni veliki, mogao je biti i veći, ali je sasvim solidan obzirom na situaciju u kojoj se nalazi naša opština” - rekao je Jakšić.

Ugovore su, po grupama, potpisali sledeći klubovi:

Prva grupa - FK ”Trepča”, OK “Kosovska Mitrovica”, KK “Trepča”, RK “Trepča”, FK “Rudar”, AK “Trepča”, ŽOK “Kosovska Mitrovica”, OFK “Dif”, KK “Poletarac”, TK “Kosovska Mitrovica”.

Druga grupa - Kik boks klub “Kosovska Mitrovica”, OKK “Kosovska Mitrovica”, Šah klub “Trepča”, Paraglajding klub “Sokolica”, Kik boks klub “028”, Sportsko društvo gluvih i nagluvih “Bratstvo”, Džudo klub “Trepča”, Karate klub “Kihon”, Aero klub “Trepča”.

Treća grupa -  Opštinska organizacija sportskih ribolovaca “Ibar”, Plesni klub “Street dance”, MMA klub “Kosovska Mitrovica”, Powerlifting klub “Kosovska Mitrovica”.


Tagovi: MitrovicaSport