sport21:10, 08.09.2019Izvor: Radio Kontakt Plus, Mozzart Sport

Zlatne devojke čeličnih živaca, Srpkinje vladaju Evropom!Srpske odbojkašice nastavljaju da pišu istoriju, ne samo našeg, već i svetskog sporta. Kao jedna od najboljih generacija u istoriji odbojke, izabranice Zorana Terzića su odbranile titulu evropskog šampiona čudesnom pobedom nad Turskom u Ankari, sa 3:2 u setovima (21:25, 25:21, 25:21, 22.25, 15:13).

zlatne-devojke-celicnih-zivaca-srpkinje-su-sampionke-evrope

Foto: Mozzart Sport

Još jedna godina, još jedna titula, još jedno zlato! Ovim devojkama su pobede i titule upisane u DNK. Treće zlato za tri godine!

Posle drame u pet setova, kada je izgledalo da su izgubljene u grotlu 14.000 turskih navijača, naše devojke su pokazale da su stvarno nešto posebno... Nepobedive su!

Sa devet pobeda u devet mečeva, uz fantastičan set-količnik 27:6, Srbija je protutnjala Evropskim prvenstvom u Turskoj i oktila se trećom titulom kontinentalnog prvaka u istoriji. Retko koja generacija u istoriji odbojke je u ovako dominantnom stilu osvojila titulu.

Ni podrška skoro 14.000 navijača, ni genijalni stručnjak Đovani Guideti, ni silan motiv domaćina da dođe do prvog odbojkaškog zlata u istoriji, nisu mogli ništa protiv generacije srpskih "Nepobedivih".

Šampionski mentalitet, pobedničke navike, napadačka sila, raznovrsnost u igri… Sve su to kvaliteti za koje danas niko u svetu odbojke nema odgovor. I stvari koje čine odbojkašice Srbije onim što jesu - suverenim vladarkama Evrope i planete.


Tagovi: