18:27, 16.02.2020Izvor: KoSSev

Skoro dve decenije bez kazne za zločin u LivadicamaParastosom u crkvi Svete Petke u Lapljem Selu, održan je pomen stradalima koji su pre 19 godina izgubili život u bombaškom napadu na autobus Niš ekspresa, u mestu Livadice kod Podujeva. 

19-godina-bez-kazne-za-zlocin-u-livadicama

Foto: KoSSev

Tog 16. februara je poginulo dvanaestoro Srba, a 43 je povređeno. Oni su putovali iz Niša na obeležavanje Zadušnica u Gračanici. 

Bol za stradalima i posle skoro dve decenije ne jenjava. Svaki dan je isti, ispunjen tugom i nadom da će se počinici za ovaj zločin pronaći i kazniti, kažu članovi porodice.

Ne prođe dan, a da se porodice ne sete svojih najbližih.

„Svako svitanje je sa njenim imenom na usnama, tako da to se neće promeniti,“ - drhtavim glasom kaže Jelena Stojanović.

Gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, koji je pre 19 godina bio u jednom od pet autobusa kazao je da se ovaj zločin ne sme zavoraviti i da je obaveza da se na to podseća.

Pomen nastradalima organizovali su Eparhija raško-prizrenska i Kulturno-prosvetna zajednica Kosova i Metohije.

“Pravde nema, neće je ni biti sigurno za srpski rod. Evo, devetnaest godina ne možemo da vidimo ta lica ubica. To svedoči o tome da nema morala, etike i ljudskosti. Sve je to izgubljeno u ovom novom svetskom burnom poretku, koji je nametnut i vidimo da se polako raspada,“ - kaže sekretar Kulturno-prosvetne zajednice Kosova i Metohije Ratko Popović.

Pre 19 godina u ovom napadu je na licu mesta poginulo desetoro ljudi, dok je kasnije još dvoje podleglo povredama.

U napadu su, pored porodice Cokić - Njegoša, Snežane i dvogodišnjeg Danila, poginuli i Sunčica Pejčić, Živana Tokić, Slobodan Stojanović, Nenad Stojanović, Mirjana Dragović, Veljko Stakić, Milinko Kragović, Lazar Milkić i Dragan Vukotić.


Tagovi: KosovoSrbiPodujevo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije