10:11, 20.01.2021Izvor: Radio Kontakt Plus

Admiral Burk: Prisustvo Kfora značajno za bezbednost na Kosovu i stabilnost u regionuNovi komandant Komande združenih snaga NATO u Napulju, admiral Robert Burk, poručio je tokom prve službene posete Kforu da su stabilnost i bezbednost Zapadnog Balkana važni za NATO i mir i stabilnost u Evropi.

admiral-burk-prisustvo-kfora-znacajno-za-bezbednost-na-kosovu-i-stabilnost-u-regionu

Kfor

Admiral je Burk je ponovio važnost stabilizujućeg prisustva Kfora za bezbednost na Kosovu i regionalnu stabilnost, navodi se u saopštenju Kfora.

On je u utorak posetio sedište Kfora u Prištini, gde ga je komandant Kfora, general - major Franko Federiči, informisao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

"Stabilnost i bezbednost Zapadnog Balkana su važni za NATO i mir i stabilnost u Evropi. Zato sam došao ovde da steknem bolji uvid u region. Važno je da uvek gledamo kako da nastavimo jačanje našeg partnerstva, dobro uspostavljenu saradnju kroz kontinuiranu podršku NATO vojnim reformama i izgradnji kapaciteta i da zajedničkim naporima osiguramo mirno i sigurno okruženje za sve, što je preduslov za prosperitet", naglasio je admiral Burk.

Komandant Komande združenih snaga NATO u Napulju je naveo i da se svi suočavamo sa istim bezbednosnim izazovima u zajedničkom evroatlantskom regionu, te da su dijalog i saradnja važni za njihovo efikasno rešavanje, stoji u saopštenju.

Zahvalio se Kforu na podršci lokalnim zajednicama u odgovoru na pandemiju Kovid-19, uključujući donacije i logističku podršku za raspodelu pomoći NATO saveznika i partnera.Tagovi: KFOR Zapadni BalkanNATOKosovo

Povezane vesti
Najčitanije


16:03, 05.03.2021

22:32, 01.03.2021


Najnovije