18:54, 17.11.2020Izvor: RTS

Advokat Darka Tasića: Moj klijent je pretučen u zatvoru kod PodujevaDarko Tasić iz Male Kruše, protiv kojeg se u Prizrenu vodi sudski proces, tučen je u zatvoru visoke bezbednosti u Grdovcu kod Podujeva, a u trenutku je od zadobijenih udaraca ostao i bez svesti, kazao je za RTS njegov advokat Ljubomir Pantović.

advokat-darka-tasica-moj-klijent-je-pretucen-u-zatvoru-kod-podujeva

Foto: Pixabay.com

Pantović navodi da je juče, prilikom primopredaje između policajaca koji su vršili transport i zatvorskih čuvara u zatvoru kod Podujeva, Tasić zadobio nekoliko udaraca u glavu.

Dodao je, da mu je o napadu Tasić govorio telefonom nakon povratka u zatvor sa sednice Apelacionog veća, na kojoj je razmatrana žalba odbrane na prvostepenu presudu za navodno počinjen ratni zločin.

"Darko mi je preneo, da je u prostoriji u kojoj pripadnici policije zaduženi za transport zatvorenika predaju optuženog zatvorskim čuvarima, dobio od nekoga nekoliko udaraca u potiljak, dok je bio vezan lisicama, od čega je na trenutak i izgubio svest", naveo je Pantović.

"Kada se osvestio video je da mu je i usna raskrvavljena", dodao je Pantović.

Kaže da njegov branjenik Tasić ne zna i ne može da prepozna osobu koja ga je udarila, jer su svi u grupi imali maske, a udaren je s leđa.

Tasić je napad prijavio upravi stražarske službe, a njegov branilac advokat Pantović će ubrzo zatražiti od direktora zatvora Grdovac da istraži slučaj i preduzme mere protiv osoba koje su počinile napad.

Protiv Tasića se u Osnovnom sudu u Prizrenu vodi postupak zbog navodno počinjenog ratnog zločina u selu Mala Kruša. Od 22. novembra 2017 godine je u pritvoru, a osuđen je krajem juna ove godine na 22 godine zatvora.

Pantović navodi da je prema postojećem zakonskom sistemu na Kosovu maksimalna predviđena kazna za ratni zločin 15 godina zatvora.


Tagovi: PravosuđeSrbiIncidentKosovo

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije