14:37, 03.06.2019Izvor: Tanjug.rs

Advokati uhapšenih Srba žalbama traže ukidanje pritvoraAdvokati 11. Srba, pripadnika kosovske granične policije koji su uhapšeni u navodnoj akciji za suzbijanje korupcije na Kosovu podneli su danas žalbe na odluku Osnovnog suda u Prištini kojom je uhapšenima određen pritvor do 30 dana, a odluka se može očekivati tek naredne sedmice. 

advokati-uhapsenih-srba-zalbama-traze-ukidanje-pritvora

Radio Kontakt Plus


Žalbama traže ukidanje pritvora za sve uhapšene Srbe ili određivanje blaže mere za obezbeđenje prisustva, rekao je za Tanjug branilac jednog od uhapšenih Srba, advokat Nebojša Vlajić, pošto je potvrdio da su i on i njegove kolege, koji brane Srbe, podneli žalbe Osnovnom sudu u Prištini.

On je ukazao da ovaj sud mora da sačeka još dan, dva da mu stignu žalbe svih branilaca, od ukupno 31. uhapšenog lica u ovoj akciji, jer neki mogu da ih šalju i poštom.

Tek onda će formirati predmet i poslati ga Apelacionom sudu Kosova koji će o žalbama odlučivati, ukazao je Vlajić, koji odluku ne očekuje pre početka naredne sedmice.

Pored 11 Srba, od kojih su svi policaci, uhapšeno je i 16 Albanaca i tri Bošnjaka, kao i jedna žena koja je naknadno uhapšena.

Pritvor je, u petak Osnovni sud u Prištini odredio Srbima i svima ostalima zbog opasnosti od bekstva i da će ometati istragu uticanjem na svedoke. 


Tagovi:

Povezane vesti
Najčitanije


08:19, 24.05.2020


Najnovije