10:47, 20.06.2019Izvor: Gazeta Express, KoSSev

Bahtiri pozvao najviše kosovske zvaničnike da zaustave ilegalnu gradnju na severuGradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri, pozvao je kosovskog predsednika, Vladu i Skupštinu da preduzmu neophodne mere kako bi se zaustavila ilegalna gradnja na severu.

agim-bahtiri-pozvao-najvise-kosovske-zvanicnike-da-zaustave-ilegalnu-gradnju-na-severu

Bota Sot

Gradonačelniku južne Mitrovice Agimu Bahtiriju, danas je dostavljena peticija sa oko 115 potpisa građana iz naselja "Brđani" iz Mitrovice, koji su zabrinuti i nezadovoljni zbog izgradnje kolektivnih stanova namenjenih pripadnicima srpske zajednice.

Ovom prilikom, Bahtiri, u znak solidarnosti sa građanima ovog naselja, traži od kosovskog predsednika, Vlade i Skupštine da preduzmu neophodne akcije na osnovu svojih nadležnosti kojim bi se okončala izgradnja ovih ilegalnih objekata.

"Takve inicijative su diskriminatorne prema albanskom stanovništvu u tom delu grada, s obzirom na činjenicu da je preko 15.000 Albanaca raseljeno iz severnog dela Mitrovice, dok većina njih još uvek nije uspelo da se vrate na svoja imanja,“ - kazao je Bahtiri.

"S obzirom na zabrinutost građana naselja "Brđani", mi kao lokalna samouprava podržavamo zabrinutost ovih stanovnika, obratićemo se nadležnim organima na centralnom nivou kako bi se prestalo sa gradnjom ovih objekata," - dodao je on.


Tagovi: Mitrovica

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije