18:58, 03.12.2018Izvor: B92

Aleksandru Ćuriću određen kućni pritvorApelacioni sud u Prištini doneo je odluku da se Aleksandru Ćuriću iz Kosovske Mitrovice jednomesečni pritvor zameni kućnim pritvorom od danas do 23. decembra, javlja TV Most.

aleksandru-curicu-odreden-kucni-pritvor

Foto: CdM

"Rešenjem Apelacionog suda iz Prištine, odeljenja iz Kosovske Mitrovice, mom branjeniku je određena mera kućnog pritvora iz kojeg bi, ukoliko tužilaštvo ne bude podnosilo nove zahteve za produženje, trebalo da izađe na slobodu za 20 dana", izjavio je Ćurićev advokat Srđan Mitrović.

On je ponovio da je Ćurić osumnjičen za dva krivična dela - ometanje ovlašćenog lica u vršenju poslova bezbednosti i nedozvoljeno držanje oružja i municije. 

Aleksandar Ćurić uhapšen je u zoru 23. novembra, prilikom upada specijalnih jedinica Rosu u SevernuMitrovicu, kada su lišeni slobode i kosovski policajci D. M.i N. S., kao i M. R. 

Pomenuta trojica Srba, koji su osumnjičeni da su povezani sa slučajem ubistva lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, kaznu jednomesečnog pritvora izdržavaju u zatvoru visokog rizika u Podujevu.


Tagovi: PravosuđeHapšenje

Povezane vesti