20:34 | 24.02.2022 Izvor: Radio Kontakt Plus

Alen Žires selektor kosovske fudbalske reprezentacijeFrancuski trener i nekadašnji reprezentativac, Alen Žires, novi je selektor kosovske fudbalske reprezentacije.

alen-zires-selektor-kosovske-fudbalske-reprezentacije

FFK

"Verujem da je njegovo ime dovoljno da naznači ko je on. Veoma sam srećan što je među nama i što je prihvatio da bude šef kosovske reprezentacije. Sa njim ćemo ući u izazov da ostvarimo što više dobrih rezultata. Garantovali smo i dali punu podršku da nastavimo sa radom i da imamo očekivane rezultate. Verujem da ćemo njome ostvariti cilj koji smo do sada imali. Želim treneru Žiresu dobrodošlicu na Kosovo i veliki uspeh“, rekao je predsednik kosovskog fudbalskog saveza (FFK), Agim Ademi. 

Vesti su saopštene na konferenciji za medije u sredu, stoji u saopštenju iz kosovskog fudbalskog saveza. 

Žires je izjavio da se oseća počašćenim što je na čelu reprezentacije Kosova i da nije oklevao da prihvati ponudu FFK-a.

Navodeći da je bio dirnut kada je čuo za smrt Fadilja Vokrija, kazao je i da poznaje kosovsku reprezentaciju i da se raduje što će početi da radi na zelenom terenu.

„Kosovo igra kao tim, zajedno. Moramo da izgradimo tim sa postojećim potencijalom igrača. Posao je već urađen i ja sam tu samo da nastavim, da napredujemo i damo sve od sebe. Igrači su veoma tehnički, vole da imaju loptu, što mi se jako sviđa. Sviđa mi se stil igre kosovskih igrača. Što se tiče tima, važno je pronaći pravi balans, ali i mentalitet koji je neophodan da se pokaže dobra igra“, rekao je Žires.

On je takođe posetio stadion "Fadilj Vokri", kamp i sedište FFK-a. 
Tagovi:

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije