14:24, 11.02.2019Izvor: Koha, Radio Kontakt Plus

Ambasada SAD u Prištini potvrdila: Američki general otkazao posetu zbog taksiAmbasada SAD u Prištini potvrdila je danas da je komandant Nacionalne garde Ajove, general Timoti Or (Timothy Orr) otkazao posetu Kosovu zbog taksi koje su za proizvode iz Srbije i BiH uvele kosovske institucije.

 

ambasada-sad-u-pristini-potvrdila-americki-general-otkazao-posetu-zbog-taksi

Koha

Portparol američke ambasade u Prištini Ričard Mei (Richard Mei ), rekao je za portal Koha.net da otkazivanje posete ima veze sa taksama koje je uvela Vlada Kosova.

"Možemo potvrditi da je poseta generala Orra otkazana u vezi tarifa za proizvode iz Srbije i Bosne. Nemamo drugih komentara o predstojećim posetama ili planiranim treninzima, rekao je Mei.

Portal Koha.net  juče  je objavio da je komandant Kosovskih bezbednosnih snaga Rahman Rama u informativnom pismu obavestio kosovskog predsednika i premijera  Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja da je otkazivanje posete generala Ora, planirane od 16. do 18. februara, na 11. godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti,  "rezultat izražavanja nezadovoljstva odlukom Vlade Kosova".
 


Tagovi: SAD Taksa

Povezane vesti