13:21, 09.11.2018Izvor: Beta

Ambasador O’Konel: Neke zemlje su povukle priznanje KosovaAmbasador Velike Britanije u Prištini Rori O’Konel izjavio je da su neke zemlje povukle priznanje Kosova. Njegove tvrdnje je kao netačne odbacilo kosovsko Ministarstvo inostranih poslova.

ambasador-okonel-neke-zemlje-su-povukle-priznanje-kosova

Foto: Novosti/YouTube

"Nažalost, neke su zemlje povukle priznanja Kosova. Ne mislimo da ima nekog razloga za to. Kosovo ispunjava sve kriterijume da bude nezavisna država. Mi smo priznali Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu", naveo je britanski ambasador na Fejsbuku odgovarajući na pitanja građana Kosova.

Reagovao je potom šef kabineta ministra spoljnih poslova Kosova Jetljir Buberaj koji je tvrdnje britanskog ambasadora odbacio kao netačne.

"Mi smo u kontaktu sa Američkim državnim sekretarom sa kojim imamo stalne kontakte, takođe i sa međunarodnim partnerima, to apsolutno nije tačno", kazao je Buberaj.

On je dodao da u slučaju da neka zemlja povuče priznanje Kosova, Ministarstvo spoljnih poslova u Prištini o tome odmah dobija obaveštenje.

Po navodima Ministarstva spoljnih poslova Srbije, poslednjih meseci je deset država povuklo priznanje Kosova, među njima su Liberija, Burundi, Gvineja Bisao, Sao Tome i Principe, Surinam, Unija Komora, Gana, Gambija, Dominika i Grenada.


Tagovi: Velika Britanija

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije