20:10, 16.08.2019Izvor: Gazeta Express, Twitter, RTS

Ambasador SAD na Kosovu povučen iz agencije nezadovoljan izborom ŠaljeAmbasada SAD je poput Britanaca povukla svog predstavnika iz kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine, nakon što je pre nekoliko meseci u odbor te agencije izabran Naser Šalja, bivši komandant nekadašnje OVK, kojeg predstavnici diplomatskih misija u Prištini smatraju nekvalifikovanim, piše prištinska Gazeta Express.

ambasador-sad-na-kosovu-povukao-se-iz-agencije-nezadovoljan-izborom-salje

Foto: balkaninsider.com

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet navodi da je podneo ostavku na članstvo u odboru Agencije za poređenje i verifikaciju imovine, podsetivši na stav iznet na dan kada je Šalja izabran.

"SAD su podnele ostavku u Odboru kosovske Agencije za poređenje i verifikaciju imovine, kao što je to učinila Velika Britanija ranije. Nećemo nastaviti da učestvujemo, jer rukovodstvo tog odbora služi ličnim i političkim interesima više nego ljudima. Izbor nekvalifikovanih osoba na vladinim pozicijama šteti imidžu Kosova i gubi poverenje naroda", napisao je Kosnet na Twiter-u.

Ranije je ambasador zahtevao da se nekvalifikovani i oni koji zauzmu pozicije kroz nepotizam i klijentelizam uklone iz prištinskih institucija.

Kosnet je i pre nekoliko meseci javno zatražio da Šalja podnese ostavku na tu funkciju, ali je kosovski parlament ipak verifikovao njegov izbor.

Prethodno je britanski ambasador Ruri O`Konel izašao iz odbora iz istih razloga, ocenivši tada da je imenovanje Šalje kršenje Memoranduma o razumevanje koje su potpisali ta ambasada i kosovski parlament.


Tagovi:

Povezane vesti
Najčitanije


17:43, 09.09.2019


Najnovije