09:01, 09.11.2019Izvor: KoSSev

Ambasador SAD za religijske slobode u poseti Beogradu i PrištiniAmerički ambasador za međunarodne verske slobode, Sem Braunbek (Sam Brownback), posetiće Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo, Crnu Goru i Albaniju od 10. do 20. novembra.

ambasador-sad-za-religijske-slobode-u-poseti-beogradu-i-pristini

Foto: John Hanna/AP

Kako je navedeno iz Stejt Departmenta, Braunbek će prvo posetiti Srbiju, 11. novembra.  Sastaće se sa patrijarhom SPC Irinejom i predstavnicima drugih religijskih zajednica, kako bi razgovarali o verskim slobodama u Srbiji.

Sutradan će boraviti u Bosni i Hercegovini, tačnije u Srebrenici i Sarajevu, gde će posetiti Memorijalni centar i groblje i položiti venac za živote izgubljene na tom mestu, nakon čega će uslediti sastanci sa verskim vođama, navode iz Stejt Departmenta.

Braunbek stiže u Prištinu 14. novembra i učestvovaće na događaju američke ambasade o religijskom pluralizmu sa mladima iz različitih verskih zajednica. Sastanak sa predstavnicima verskih zajednica, uslediće nakon toga.

Sutradan nastavlja put za Podgoricu, da bi 18. i 19. novembra u Tirani učestvovao na konferenciji "Religija kao instrument mira".


Tagovi: SADAmbasada

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije