14:45, 18.02.2019Izvor: RTK

Američki senatori posetili kosovske Bezbednosne snageKomandant kosovskih Bezbednosnih snaga, general - pukovnik Rahman Rama primio je juče delegaciju američkih senatora na čelu sa Džejmsom Inhofom, dok su u pratnji bili Majkl Enzi, Džon Bozman, Marion Rund, Zrent Keli i Gregori Geinfort.

americki-senatori-posetili-kosovske-bezbednosne-snage

Foto: KBS

Rama je obavestio je senatore o aktivnostima koje se razvijaju u okviru partnerstva sa SAD, važnosti koju ovo partnerstvo usled saradnje sa Savetodavnim povezavajućim timom NATO-a (NALT), koji je priključen Ministarstvu kosovskih Bezbednosnih snaga, i dobroj saradnji sa KFOR-om.

Rama je informisao senatore o aktivnostima u okviru partnerstva sa SAD, sa ciljevima i planovima koji očekuju KBS, povećanju strukture i operativnih kapaciteta u bliskoj saradnji sa SAD i drugim strateškim partnerima, NATO i savezničkim zemljama, navodi se u saopštenju.

Senator Džejms Džejms Inhof između ostalog, rekao je da mu je čast da predvodi delegaciju američkog Kongresa na Kosovu, zbog toga što je Kosovo je važan partner Sjedinjenim Državama i NATO-u.

“Radićemo zajedno na zaustavljanju porasta ruske agresije u regionu”, istakao je on.

Sastanku su prisustvovali i general - major Gzim Hazroli, general Enver Cikaći i pukovnik Jeton Drešaj.


Tagovi: SAD Vojska Kosova

Povezane vesti