15:23, 20.10.2020Izvor: Tanjug, RTS

Američki stručnjaci u Prištini zbog GazivodaU Prištini boravi grupa eksperata iz SAD, povodom tačke Vašingtonskog sporazuma koja se odnosi na akumulaciju Gazivode, potvrdio je kosovski premijer Avdulah Hoti.

americki-strucnjaci-u-pristini-zbog-gazivoda

Foto: Facebook/U.S. Embassy Pristina

Hoti je rekao da stručnjaci iz SAD istražuju sve potrebne modalitete kako bi izradili studiju izvodljivosti.

Vest da su američki stručnjaci u Prištini, potvrdila je i američka ambasada na Kosovu, koja je navela da je u ponedeljak stigla delegacija koju predvode predstavnici odseka Stejt departmenta za energetiku, provajderi za energiju i poslovni lideri, kako bi razgovarala o diversifikaciji energije.

"Diversifikacija kosovskih izvora energije – uključujući prelazak na održive alternative – ključna je za osiguranje kosovske bezbednosti i prosperiteta. Današnje rasprave fokusiraće se na to kako pametno upravljanje vodenim i energetskim resursima širom regiona i preko granica – može privući nove investicije i rezultirati dugoročnim ekonomskim koristima za Kosovo i Srbiju", objavila je ambasada na svom Fejsbuku.

Jedna tačka Vašingtonskog sporazuma odnosi se na pravo zajedničkog korišćenja akumulacije Gazivode, a i Beograd i Priština su se složili da će raditi zajedno sa odsekom Stejt departmenta za energetiku.


Tagovi: SADGazivodeAvdulah Hoti

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije