Srpska lista pozvala EU da najhitnije spreči kršenje sporazuma o registarskim oznakama

Srpska lista pozvala je međunarodne predstavnike, pre svega Evropsku uniju da najhitnije spreče kršenje sporazuma o registarskim oznakama i time onemoguće dalju eskalaciju na terenu.
Image

Nakon Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i predstavnici Srpske liste naveli su da su pripadnici Kosovske policije na Jarinju i Brnjaku maltretirali Srbe koji na svojim vozilima imaju KM tablice.

“Mir je potreban svima na ovim prostorima osim Aljbinu Кurtiju koji je u svega par nedelja povukao sijaset poteza koje su dodatno uneli nemir među naše građane, počev od otimanja srpske imovine, prekopavanja lokalnih puteva, preko nastavka gradnje improvizovane baze specijalnih jedinica na Bistričkom mostu…”, naveli sui z Srpske liste.

Evropska unija kao garant sporazuma mora najhitnije da “osudi kršenje sporazuma i stavi do znanja Кurtiju da mora poštovati potpisani sporazum”, dodaje se u saopštenju.

“Srpski narod neće mirno gledati gaženje osnovnih ljudskih prava i kršenje sporazuma kojima se ta prava našeg naroda garantuju”, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.


*Preuzimanje i objavljivanje sadržaja sa portala Kontakt Plus radija, nije dozvoljeno bez navođenja izvora.