18:20, 14.07.2020Izvor: Associated Press, Radio Slobodna Evropa

Austrija zabranila letove iz zemalja Zapadnog BalkanaAustrija proširuje listu zemalja iz kojih avionima neće biti dozvoljeno sletanje u ovu zemlju.

austrija-zabranila-letove-iz-zemalja-zapadnog-balkana

futuresplatform.com

Zabrana se odnosi na letove iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije, Bugarske, Rumunije, Moldavije i Egipta, javlja Associated Press.

Ministarstvo zdravlja Austrije objavilo je kako se mere uvode zbog smanjenja mogućnosti širenja korona virusa, a stupaju na snagu od srede, 15. jula.

Portparol "Austrian Airlines"-a Peter N. Their izjavio je za RSE da ova kompanija, iako zvanično nije obaveštena o odluci austrijskih vlasti, u narednim danima će razmotriti ovu odluku.

“Još uvek se odlučuje u tome. Verovatno ćemo o tome odlučiti sutra. Trenutno pokušavamo da proverimo sa vlastima da li je barem moguće realizirati tranzitne letove. Ukoliko ne, onda ćemo verovatno morati da ih obustavimo, ” kazao je Their.

On je dodao da je za sada Austrija donela odluku o obustavi letova sa 18 zemalja.

Ova kompanija inače ima direktne letove sa Prištinom, Sarajevom, Beogradom, Podgoricom i Tiranom.

Iste mere od ranije vrede i za Belorusiju, Britaniju, Kinu, Iran, Portugal, Rusiju, Švedsku i Ukrajinu. Ovim zemljama se samo produžuje trajanje mera zabrane letova.

Postoje izuzeci za letove kojima se Austrijanci vraćaju u domovinu, zatim kojima se prevoze zdravstveni radnici ili poljoprivredni radnici, precizirano je u odluci.

Nova mera će uticati na aviokompanije uključujući "Austrian Airlines", "Air Serbia", "Montenegro Airlines" i "Wizz Air".

Zabrana će biti na snazi do 31. jula.


Tagovi: Zapadni BalkanAvio - saobraćajKorona virusAustrija

Povezane vesti
Najčitanije


11:57, 28.07.2020


Najnovije