17:59, 14.04.2020Izvor: Radio Kontakt Plus

Austrijanac albanskog porekla pokušao da prenese 63.000 funti preko MerdaraNa kontrolnom punktu Merdare, rutinskom kontrolom u kamionskoj kabini pronađen je i zaplenjen ručni frižider sa preko 63.000 funti, saopštila je Uprava carine Srbije.

austrijanac-albanskog-porekla-pokusao-da-prenese-63000-funti-preko-merdara

Foto: Uprava carine

U pokušaju krijumčarenja deviza sprečen je 50-godišnji državljanin Austrije, albanskog porekla i vozač kamiona slovenačke registracije, koji je pre dva dana, vozeći iz Češke, natovaren polovnom obućom i traktorom sa priključcima, krenuo put Albanije.

Upitan da li ima nešto što treba prijaviti carinicima, vozač je odgovorio je da nema ništa osim robe koja je već prijavljena po tranzitnom dokumentu, navedeno je na sajtu Uprave carine.
 
Kontrolom kabine kamiona ispod vozačkog kreveta, zakamuflirani hranom i flašama soka, pronađeni su ručni frižider i putna torba sa četiri kese napunjene svežnjevima novca, u ukupnom iznosu od 63.000 funti.
 
Vozaču je vraćen dozvoljeni iznos od ukupno pronađene sume u protivvrednosti od 10.000 evra, dok će o preostalom iznosu od gotovo 55.000 funti odlučivati nadležni sud u hitnom postupku.

Radi redovnog snabdevanja čitavog regiona u ovim teškim okolnostima, Srbija je počela primenu sporazuma tzv. “zeleni koridori“, u okviru CEFTA regiona, kojim se omogućava brz prelaz putnika i robe preko administrativnih prelaza.

“Ubrzane procedure na određenim prelazima, koji su neprekidno otvoreni za transport robe, svakako ne znače da carinici neće sprovoditi kontrole, kadgod se pojavi sumnja da su one neophodne, kako bi svi oni koji imaju nameru da profitiraju u okolnostima vanrednog stanja, u tome bili sprečeni”, upozoravaju iz Uprave carine.
 


Tagovi: Uprava CarinaZaplenaNovacMerdare

Povezane vesti
NajčitanijeNajnovije