21:35 | 09.08.2022 Izvor: Zeri, KoSSev

Bankovnim karticama kupaca kupovao kriptovalute, optužnica protiv radnika „Neptuna”Osnovno tužilaštvo u Prištini saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv okrivljenih A. S. i E. B. za krivična dela „Izdavanje loših ili lažnih čekova“ i „Zloupotreba bankovnih ili kreditnih kartica“.

bankovnim-karticama-kupaca-kupovao-kriptovalute-optuznica-protiv-radnika-neptuna

Foto: Pixabay

Prema navodima Tužilaštva, okrivljeni A. S. kontinuirano, u svojstvu odgovornog lica privrednog subjekta „Neptun“, zloupotrebljavao je položaj i poverenje kupaca, krao je i fotografisao podatke sa njihovih bankovnih kartica, koji su potom te podatke koristili za kupovinu kriptovaluta, te je oštećenim pričinjena materijalna šteta u iznosu od 6.124,1 €.

„Okrivljeni A. S. i E. B., u saizvršilaštvu, radi sticanja protivpravne novčane koristi, zloupotrebili su bankovnu karticu oštećenih, na način da je okrivljeni A. B., u svojstvu odgovornog lica za smenu u navedenom objektu, zloupotrebio položaj i poverenje kupaca, odnosno žrtvi, radi krađe i fotografisanja podataka o bankovnoj kartici, koje bi kupac koristio za kupovinu u navedenoj prodavnici, a koji je potom te podatke koristio za kupovinu kovanica – kriptovaluta, preko imejl-adrese i drugih računa, koje mu je okrivljeni E. B., u zamenu za novčani iznos/procentualno ustupao, da bi okrivljeni A. S. potom prodavao kriptovalute kreirane na ovim računima i konvertovao ih u gotovinu/evro, čime je žrtvama pričinio materijalnu štetu u iznosu od 1.236,07 €“, navodi se u saopštenju.

Poznato je da je tužilac u predmetu, kada je podignuta optužnica, predložio Sudu da se navedeni optuženi proglase krivim i kazne po zakonu o krivičnim delima koja im se stavljaju na teret.

Zeri/KoSSev
Tagovi: PravosuđeKosovoKriminal

Povezane vesti


NajčitanijeNajnovije